lauantai 28. helmikuuta 2015

NEPTUNUKSELLE

28la 02 2015 Puerto de Mogán.
Lähdimme aamuyhdeksältä liikkeelle Las Palmasista ja nostimme purjeet välittömästi. Tuuli oli ollut yli viikon viuhvaa ja täksi päiväksi oli luvassa lievempää. Lähdimme siis seilaamaan Puerto de Mogániin. Tuulta riitti ja se kääntyi hetkessä perätuuleksi ja niin seilasimme eteenpäin pelkällä isopurjeella. Otsikon hahmolle uhras auttio Aria kekutusvaiheessa helpottamaan oloaan ja hän sai juotua kahvit ja muut loppumatkalla. Kolme tuntia seilauttuamme ulospäin rannasta ja kiihdytyskaistasta heitimme vendan ja suuntasimme kohti Faron majakkaa, jonka jälkeen suuntamme muuttui lounaaseen.
Lentokentän paikkeilla tuuli oli kovimmillaan ja puuskissa jopa yli 18m m/s, jatkuvaa tuulta pohjoisesta oli 10-14 m/s. Parahassa surffissa nopeusmittari näytti 12,7 m/s. Ja heti Faron majakan ohitettuamme, niinkuin olin pojille kertonut, tuuli tilttasi kuin seinään ja kääntyi vastaiseksi. Hetken moottoriajon jälkeen saatoimme lähteä seilaamaan taas vastatuuleen. Tässä vaiheessa aloimme vähentää vaatteita ja ilme kaikilla kirkastui.
Viimeisen tunnin seilasimme lämpimässä kelissä ja päästyämme Puerto de Mogánin satamaan kävimme tankkaamassa dieseliä. Saimme valitettavasti paikan (nro 4) muurista. Kipparin käydessä hoitamassa sisäänkirjoittautumisen vaihtoivat gastit satamalipun ja lämmittivät eilen valmistamani mausteisen herkullisen jauhelihaspaghetin. parhaillaan istumme Fragatassa nauttien sangria, pojat söivät jo kaloorijäätelöt. Kuvat ovat Arin ottamia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti