keskiviikko 16. syyskuuta 2015

ATUN DE POPEYE

Syötyäni monta kuivaa tonnikalapihviä päätin tehdä oman paistosreseptin. Onnistuin siinä täydellisesti. POPEYE (KippariKallen ) tonnikala on maukas ja antava. Siitä saa näyttävän annoksen huokealla Espanjassa. Suomessa tonnikalakilo maksaa 80 € ja Kanarialla 14,95 euroa.
Seuraavaksi reseptini. Hanki kahden sentin tonnikalaviipaleita (a´200 gr) syöjien lukumäärään mukaan. Muut tarvittavat raaka-aineet: Sipuli, valkosipuli, omena, tuorejuusto, kapris ja peruna. Keitä perunat paistovalmiiksi. Ruskista sipuli ja kuullota valkosipulit melko runsaassa oliviöljyssä. Mausta hunajalla ja mustapippurilla.
Aseta sipulipaistos tassille, jollei sinulla ole toista pannua. Paista perunat ja siirrä ne tassille odottamaan annostelua. Leikkaa tuorejuusto annostelua varten. Kuutioi omena, joka antaa hapokkuutta annokseen. Sekoita omena sipulipaistokseen ja lämmitä uudelleen pannulla. Suolaa pihvit, paista tonnikalan toinen puoli kiinni ja käännä pihvi sipulipaistoksen päälle ja anna hitaasti paistua vaaleaksi.
Asettelu: Lautaselle perunat pohjalle tonnikalan pinta-alan verran. Sipulipaistos perunoiden päälle. Tonnikala. Tuorejuusto. Muutama kapris terästämään annosta ja antamaan väriä.
OIKKE HYVÄ RUAKLYSTI. Sanonta ei enää käy piilomainonnasta, sillä kirjamme on loppuunmyyty jo ajat sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti