torstai 24. syyskuuta 2015

EL TORNO DE BANCO

23ke 09 2015 Kohtalaisen hyvä asennuspäivä –sikses.
Hyvin toimiva automaattiohjaukseni, luotettava ystäväni, Le Comble &Smith on niin voimakas, ettei Vetuksen vivun lukitseminen ole pitänyt ja kahdessa liitoksessa oli klappia. Riittävä määrä metallia ja valokuvia oli mukanani Raumalla. Aallon Eetulta pyysin uuden puslan ja Vetuksen varren seisauttamiseen sovitepaloja. Viedessäni työtä ystävälleni heidän iltapäivän kahvipöytään naureskeli Eetu kavereilleen, että onpa tarkka kuva, kun siitä saattoi työntötulkilla mitat tarkistaa. Olin tyytyväinen kuvasuhteesta. Osat hakiessani insinööriystäväni totesi, että kuinkahan saat automaattiohjauksen pakattua. Pakattua? pakattua? ihmettelin minä, mutten kysynyt mitä tarkoitat, kunnes tänä aamuna ymmärsin teonsanan merkityksen. Mietteissäni jo purin kaikki asennukset. Vaikka aloitin työn varhain, jottei helle ole niskassa, niin se kastui kuitenkin, kun ajattelinkin perätilan tyhjennystä ja sinne menoa. Sovitin kuitenkin pikkuhiljaa kaikki paikoilleen ja sain kuin sainkin automaatin varren pitkällä soveltamisella solahtamaan uuteen puslaan. Vetuksen varren sovitepalat eivät suoralta heittämältä mallanneet kuin sahaamalla kiekon kahtia. Vein isonpurjeen fallin korjattavaksi Alisios seilimaakarille. Samalla pyysin saada käyttää heidän tuota otsikon laitetta – ruuvipenkkiä. Onnistuin sahauksessa täydellisesti ja kiittelin El Torno de bancon käytöstä.
Piirustustaito korvasi taas kielitaidon, kun jouduin aiemmin viime viikon lopulla turvautumaan metallimiehen hienosovitustaitoihin. Carlos oli kuitenkin tehnyt läpimitaltaan jämttisti 10 mm reiän, vaikka piirustuksessani on noin 10 mm ja määräävänä mittana pultin hakaisijamitta A. No nyt sitä kielitaitoa olisi tarvinnut sänkkäämiseen, tai pikemminkin kuvan lukemisen opettamiseen. Loppu hyvin– kaikki hyvin.
Päivätyön lopputulos on kerrassaan hyvä, yksikään asennettavista ruuveista muttereista, sovitepaloista tai työkaluista ei pudonnut perätilan pohjalle. Tuo alaotsikon sikses tulee täällä olevasta heteestä. Aloitin kyllä aamuvarhaisella, mutta jatkoin turhan aikaisin iltapäivällä, kuudelta, ja kun mittari oli näyttänyt kolmelta 38 astetta, niin seisovassa ilmassa lämpöä riitti ja hiki virtasi. Kiitos vielä Eetulle avusta. Ps. Ei ol mikkä ihme josei läheys tul kunollisen, mnää juudusi pantalam baqrteihi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti