tiistai 22. syyskuuta 2015

HUOLTOPAUSSILLA RYÖSTÖYRITYS

20su 09 2012 MASTON PESU RIKI PYSTYSSÄ Riittävän aikaisin, jottei helle ehtinyt vielä päälle, aloitimme sunnuntaiaamuna Immigrantin maston huoltopesun. Raija ja Pertti vinssasivat minut kaikkine pesuvarustein ja käsittelyainein ylös maston huippuun. Vedin apuköydellä pesuletkun ylös ja aloin valutuspesu ja huutelukäsittelyn runsaalla vedellä. Kuukausien aikana Las Palmasin satamaa on koetellut muutama hiekkamyrä. Afrikasta on tullut hienonhienoa vaaleanpunaista pölyhiekkaa, joka tarttuu kaikkialle. Nyt se lähti valumaan pikkuhiljaa pitkin mastoa alas. Seuraavaksi tulin puolitoistametriä kerrallaan alaspäin, kuivasin, käsittelin alumiinivahalla ja purjekiskon silikoniöljyllä. Puolentoista tunnin työrupeaman jälkeen saatoimme olla tyytyväisiä uutuuttaan kiiltelevästä puhtaasta mastosta. Tästä ei tullut otettua kuvaa.
Iltapäivällä kävelin taas Canterasin rannalle uimaan. Mennessäni Calle de Luiz Morotea tunsin jotain outoa reppuni seudulla. Käännyin nopeasti tajutessani joutuneeni varkausyrityksen uhriksi. Kaksi luihun näköistä miestä hyssytteli, kun pidin metakkaa, Poliisia en huomannut kailottaa. Miehet etääntyivät kun tarkastin reppuni sisällön, todeten kaiken (kamera, kaksi kännykkää, sekä Vesan antama aqua back rahakukkaroni) olevan tallella. Etutaskun vetoketjun he olivat saaneet auki. Vetäessään rahapussia ylös sen nahkea pinta aiheutti riittävästi kitkaa, jotta huomasin mitä oli tapahtumassa. Keltaisen kaulanarun he olivat saaneet ylös. Täällä on alkamassa turismikausi ja alamaailman väkeä kokoontuu vastaavasti helpon saalistuksen toivossa. Olin pukeutunut Parçan faniasuun ja se varmaankin antoi miehille signaalin typillisestä turistista ja kevyestä ryöstettävyydestä. Pitää siis alkaa kantaa reppua etukyljellä ainakin kävelykaduilla ja pukeutua huomaamattomammin, sikses.
21ma 09 2015 ISO YLHÄÄLLÄ PITKÄSTÄ AIKAA Maanantaiaamuna asensin isopurjeen taas mastolle. Suomen lomani ajaksi olin ottanut sen puomilta ja vienyt sisälle. Nyt iso on ollut runsaan viikon päivät köytettynä mantookiin. Samalla kun nostin purjeen pesin sen. Naapurin englantilaiset valittelivat, että aiheutan heille paineita ennen ARC kisaan lähtöä, kun teen kaiken niin perinpohjaisesti. Rouva siinä kyseli, mitä aion huomenna huoltaa. Kerroin lähteväni aamuvarhaisella vuoristovaellukselle kohteena Cruz de Tejeda.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti