perjantai 26. maaliskuuta 2010

KOHTI MADEIRAA

25to 03 2010 Bunkrauspäivä Marina Rubicónissa

Aamupalan jälkeen kävimme suihkuissa, joista ei enää tullut polttavaa vettä. Astelimme toiselle puolelle satama-allasta toimistoon maksamaan kahden vuorokauden satamamaksun ( 47,25€). Tommi taitaa täysin espanjankielen ja monta muutakin mm. portugués, asuttuaan vieraissa maissa verkonasennushommissa. Tommin laukkua vaan ei kuulunut päivän aikana, joten hän hankki tässä vaiheessa välttämättömimmät kuten shortsit, lippiksen, alushousuja ja t-paitoja. Jannekin löysi pojilleen Espanjan pelipaidat. Yritin palauttaa Playa Blancaa mieleeni, mutten muistanut seitsemän vuoden takaisesta viikosta kuin majakalle kävelyn.



Kahdella ruokakauppakäynnillä meillä on nyt perusmuonitus veneessä. Tommi haki vielä 44 litraa juomavettä. Kuuden maissa tuli ilmoitus, että laukku oli ollut jo eilisestä lähtien täällä, muttei heillä ollut osoitetta mihin se tulisi toimittaa. Tommi oli antanut sekä hotellin, että marinan osoitteen. Vale! Sillä lailla. Nyt Tommilla on varavaatteet hellelähtöön. Hän teki illalliseksi mukaelman muceca -kanapadan, kookosmaito puuttui, muttei se haitannut. Hyvää oli. Vaihtelevaa nettikokeilua, joiden päätteeksi saimme Skype- yhteydet toimimaan. Janne ei tosin olisi tarvinnut nettiä eikä mikrofonia sen verran espanjalaisittain hän käytti ääntä. Tein kahden viikon oleskelun Las Palmasissa. Tämä teksti on muodostunut koko blogeilun vaikeimmaksi. Ilmankos se on viipynyt. Kirjoittelin ja lähetin viimeiset tekstit puolen yön maissa, vain tätä kirjoitusta uupui, jotta olisin ollut viimeinkin ajan tasalla. Huomenna iltapäivällä lähdemme kohti Madeiran Quinta do Lordea, jonne on matkaa 280 mailia.

26pe 03 2010 Lähtö Madeiralle



Kello on nyt 1525 ja teippailemme viimeisiä venttiilejä kiinni vuotomahdollisuuksien minimoimiseksi. Tuulta on luvassa oikeasta suunnasta NE, ENE sellaiset 7-8m/s, joten mukava pitäisi olla seilauskelin suuntaan 326 astetta. Viimeisenä toimenpiteenä Lanzaroten Marina Rubiconissa on polttoainetankkaus ja kaasupullon vaihto. Lähtöaikamme tulee olemaan 1600. Kotitoimisto antaa väliaikatietoja seilauksemme etenemisestä.

_

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti