lauantai 20. maaliskuuta 2010

KOTIOSOITTEESEEN

08ma 03 2010 Las Palmasiin tutustuminen ja seilausvierailun loppu

Heräsimme aamulla kahdeksalta. Nautimme aamupalan ja kippari meni suorittamaan ilmoittautumisen. Varasin paikan kahdeksi viikoksi. Satamamaksu 15 vuorokaudelta oli 107,38€. Siirryimme odotuslaiturista ponttoniin Q paikkaan 16 siis yhden paikan päähän Las Palmasin virallisesta osoitteestani.

Las Palmas, pantalan Q16 0940

Onnistuneen siirron jälkeen lähdimme tehotutustumaan Las Palmasiin. Ensin kävelimme Santa Catalinalle tarkastamaan miten busseja menee Puerto Ricoon. Kolme autoa tunnissa seitsemään asti ja sitten kaksi bussia tunnissa. Kippari osti uuden bono-kortin (6,5€ 10 matkaa, muuten 1,2€/ matka) Parque Santa Catalinalta ja sillä välin Jussi kuolasi kamerakauppojen ikkunoiden takana. Menimme tutustumaan Canterasin rantaan.



Valitettavasti keli ei ollut suotuisan aurinkoinen, joten biitsistä jäi vähän valju kuva kun siellä oli vain muutama ihminen. Olimme sitä paitsi liikkeellä aamupäivällä, joten rantaelämä ei ollut vielä herännyt eloon. Seuraava kohde oli Suomi-kerho, jossa luimme kolmen päivän takaisen Hesarin. Las Palmasin suurkaupunkiluonne tuli hyvin esiin, kun ajoimme bussilla vanhaan kaupunkiin. Kävimme visiitillä katedraalin tornissa.



Kalle jätti katedraalin muuten väliin. Olihan Katedraali sisältä komea, mutta 3,5 pääsymaksu ei innostanut kierrokselle. Varsinkin kun kirkkomuseo oli niin tylsä. Siitä todistuksena oli tämä turvallisuuspäällikkö, joka nukkui autuaasti vuorollaan. No katedraali ei liikkunut merellä. Nukkukoon.



Seuraava vierailupaikka oli Casa Colon – Kolumbus-museo, jossa aina riittää mielenkiintoista katsottavaa. Nyt haimme kartoilta erityisesti tuota El Hierron 0- meridiaania.



Kävimme syömässä kauppahallin vieressä varsin paikallisessa suur-ravintolassa, jossa oli ainakin 20 henkilökuntaan kuuluvaa. Kahvit joimme Cafe Madridissa. Kävelimme Teatron pysäkille ja ajoimme sieltä Muelle Deportivoon. Jussi tutki veneellä tietokoneongelmia ja suositteli 16,5 gigatavun Ulosmaailmaha kuvakansion siirtämistä ulkoiselle massamuistille. Hankin pian siis toisen sellaisen, jotta kuvatiedostot on tallennettu turvallisesti kahteen paikkaan. Saattelin Minnan ja Jussin Santa Catalinaan linja-autolle, joka lähti 1840. Näin oli kahdeksan päivän tehokas tutkimusmatkailu neljälle saarelle (Gomera, El Hierro, Tenerife ja Gran Canaria) päätöksessään.

_

Jälkkirjotus. Kyll tul vähä tylsä kirjotus ja kauhja kauva se o viipyn. Puutteellinenki tämä blogi o, mut mnää saanen deilt antteks ko ole ollu käsipual viiko verra. Siit sit enemmä seuravas blogis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti