maanantai 11. tammikuuta 2010

NEA LÄHT JA MNÄÄ HOIDI ITTEM BOIS ÄMPÄRPORIST

09la 01 2010 Nean lähtö ja huoltotöitä

Eilen vietimme shoppailupäivän, kun täällä olivat alkaneet alennusmyynnit. Se näkyi väenmäärässäkin, heitä oli yhtä viljalti kuin tiistain ostohysteriassa. Söimme iltapäivällä Mayor de Trianalla (pääostoskadulla) runsaat leivät ja niin viimeisen illan ateriointi veneellä jäi toisarvoiseksi. Nea sai vetoa niskaansa Kallen suosikkiravintolan katukahvilla (Cafe de Madrid) ja se joudutti nukkumaan menoa. Maltoimme ummistaa silmät jo 2230.

Herätyskello soi 0300 ja saatoin Nean Nautico Clubille, jossa taksi jo odotti. Taksikuski pisti juuri tupakaksi kun tuli auttamaan laukkuja takakonttiin. Pyysin kohteliaasti, mutta tiukasti: No fumare, por favor! Kaveri heitti pitkän savukkeensa pois. Kiitin häntä siitä. Moneskohan Nean lähtö tämä jo oli? Nyt olimme saaneet viettää oikein mukavaa yhteistä seilausaikaa runsaat kolme viikkoa. Olimme juhlineet joulua Puerto de Mogánissa, seilannet valtamerellä yli vuodenvaihteen ja käyneet La Palmalla sekä La Lagunassa. Aamuvarhainen lähtöhetki oli hätäinen, mutta tavattoman haikea.



Heräsin uudelleen 0930 ja lähdin suihkun ja aamupalan jälkeen kiertelemän venetarvikeliikkeitä. Heti ensimmäisestä löysin Jabscoon korjaussarjan. Enkä joutunut edes ostamaan koko viidenkympin sarjaa, vaan myyjä löysi juuri tarvitsemani läppäosan, jonka hinta oli alle 15 €. Kaiken lisäksi se oli liikkeen viimeinen, kiittelin onneani. Myyjä sanoi sen jatkuvan koko päivän. Kerroin vaimoni juuri lähteneen ja epäilin sanontaa. Pumpun värikoodit kertovat sen valmistusvuotta. Minun sininen Jabsconi ajoittui vuosille 1997-2007. Sain wc:n huuhtelun kuntoon vaivattomasti ja näin en ole enää kantoveden varassa.

Iltapäivällä poljin Las Canterasiin selvittämään oleskeluluvan tarpeellisuutta. Näin suomalaisen näköisen ylipäivittyneen pariskunnan ja pyysin anteeksi tuppautumistani: En kerjää muuta kuin tietoa. Sain selvityksen residenciasta. Espanjassa voi oleskella kolme kuukautta yhtäjaksoisesti. Jos viipyy kauemmin tulee hankkia oleskelulupa. Se maksaa vain 10€, joten lento kotiin tai Madeiralle tulee huomattavasti kalliimmaksi. Silloin ei riitä pelkkä lentolippu, vaan tarvitaan leimattu maihinnousukortti. Suomi –kerholta saa oleskelulupahakemuksen. Menen siis maanantaina hakemaan kerhon toimistosta kaavakkeen.

Illalla tapoin yksinäisyyttäni taas blogin kirjoittelulla, pasianssilla ja radion kuuntelulla (siis espanjan opinnoilla), aina yökahteen.

_

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti