torstai 3. heinäkuuta 2014

KAKS NII ERILAIST SULUTUST

01ti ja 02 ke07 2014 Kiilist Brunbütteli ja edelles Cuxhaveni Kielin kanavan yläsulku 010702014 11:45
Ny ko niitattu ol tarppeks Kiilis, ni mnää pääsi irtautuma siäl. Muistin guiteskin gäyd suihkus ennengo lähdi. Pualelt päivilt mnää sai aja suara sulkkuhu. En änken ensmäisen, vaa neljänten LystPaattin ja nii mnää saato aja ensmäsen gyljell. Heit ol eläväine perhe; isä, äit ja neli mukula ja vilsket riitt. Kiva nii. Aurink paisto ja kaikk men hyvi.
Ningo tänä suven o melkkem bäivittän gäyny, ni nii nykki aurink muutus pilveks ja kaike lisseks alko ukkosta. taas olis ollu syäksylaseist hyätty. Taida seilat Sveitsihi ja osta siält kunnollise. Kuin ni seilat Helvetia? Siält se Americas Cupi haastajaveneki ol kotosi.
Just oikja aikka sade taukos ja mnää näin dämä historiallisse vaiojerlossi oikken doiminnas.
Knafti yhdeksän dunni ajo jälkke mnää pääsi läpimärkän alasulull, Brunsbütteli ja kiinityin danskalaisen gyljell. Höövist he köyttivä Immigranti siihe ja kyselivä mhi oles menos. Ilmottiva lähteväns ensmäsell sulultuksell ja irtautuvans 0600 brykäst. Kysyvä viäl, ett ons se Ok. Mitä muutaka siin sit voi sanno ko: Jees! Kielin kanavan alasulku Brunsütteli 02ke 07 2014 Ko aikasi aamull (0530) ol herätty, ni ensmäne sulutus lako 0800. Siin mnääki ja yhdeksä muut paatti ajetti lahdell kaks tiima ja oltti lossiliikentten diäl. Kaks isso laeva ajio sulkhuansesse ensi ja sitt men virkaliikenttem baati ja sit me kymne LustVenet. Ne iso laeva pitivä itteäs paikall probeleitte avull. Mnää huamasi nämä virtaukse ja ajon gauhjall gaasull. Mut yks taa tleeva sakemanni tull niim biänell kaasull, ett laeva sivuviratus imas hänem baattins punasell kyljell. Fartill ja kylkvammoil Hans pääs irt kauhjast metalkyljest. Tämä seorattuan menasim bittä piäne aamupalatauo, mut ei mentty ko kymne sentti alaspäi nykkä ja sulkuport aukes.
Leip kädes (onneks vaan doises kädes) mnää joudusi lähtemä ulos ja koht uussi seikkailui. Ja kyll niit sit tliiki. Taas alko satta ja tuull viholkaisest päi naama. Aallokko kasvo eik tuntun miälekkält. Vaik me puskinkim kauhja vastasse, ni i Immigrant men parhaimmillas yli kymment solmu. Sillo mnää hokasi, ett Elbes ol yli kolme solmu myätvirt. Sehä ne aalloki nost, Fundeerast ny? 3 kn myätävirta ja 12 m/s vastatuul. Sillaill sit ajeltti pari tiimä ja hajannutti eri Cuxhaveni satamihi. Mnää meni ulommaisse, misä ole ollu neli kertta ennengi. Lähetysi rauhalisest, taisi aja vähä ohitte, käänsi suuaukoll ja sitt mnää ihmetteli, ovak ne tehne sulkuporti satamaha ja kaike lisäks juur ny om bäätet panne kii,. Hetkem bääst mnää ymmärsi, ett se pentele virta vei mnuu ulkmerell ja mnuun däydys pann kaassu oikken kunnoll jot sen myätvirra voitta. Kunjall mnää pääsim brykähä ruattalaisnaise auttaman ja kävi vuarostan vastaottamas suamlaise alokse; sy Otium – Säylän pariskunt on gans panksuunseilauksell. Prohdatti prykäll ja totiteltti ehtoll Immigrantis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti