keskiviikko 27. elokuuta 2014

LENTÄVÄ HOLLANTILAINEN

26ti 08 2014 Almeríaan
Loki: Puerto Deportivo de Almerimar 1245 - Club de Mar de Almería 1745, 24nM 10 m/s W Aamulla herätessäni en ollut lainkaan varma missä heräsin, olinko Saaristomerellä vai Välimerellä. Niin voimakkaan vaikutuksen oli tehnyt MIESMATKA kirja. Palmut rannalla kuitenkin huojuivat, joten olin Almerimarissa. Avainta mennessäni palauttamaan pyysin , että satamakapteeni soittaisi Marina de San Joseen ja varaisi minulle paikan. Nyt kävi jo toisen kerran niin , ettei sinne mahtunut. Sovimme, että menen Almeríaan, missä sitä paitsi on koko viikon kestävä fiesta.
Lähdettyäni puoliltapäivin nostin isopurjeen täytenä ja käänsin myötätuuleen. Todellakin tänään tuulee. Ja niin kuin Välimerellä olen kokenut, jos tuulee, niin tuulee kunnolla. Vaahtopäinen meri ja 10 m/s vauhdittivat Immigranttia kunnolla. Kaiken lisäksi tänään oli toinenkin seilpaatti liikkeellä. Linjamme leikkasivat ja Lentävä hollantilainen suuntasi pois lahdenpohjukasta, minne olin menossa. Sain ison alas kommelluksitta viiden tunnin loistavan yhden jiipin purjehduksen jälkeen.
Marinero ohjasi minut hyvään paikkaan keula vasten tuulta ja niin saatoin keskittyä fiestaan. Siitä kirjoitin viimeyönä tarinan. Katsotaan saanko siitä julkaisukelpoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti