maanantai 11. elokuuta 2014

TAIVAALLINEN MAJAKKA

09la 08 2014 Cascaista Sinesiin Loki; Marina Cascais 1005 – Sines Leisure Port 1755, 56nM
Säärikarvatkin olivat sumun pisaroimat ja torvi tarpeeseen sumumatkalla Cascaista Sinesiin. Meillä oli pyrkimys siirtyä yhdeksäksi vastaanottolaituriin, meni vartilla ohi. Satamamaksu oli kolmelta päivältä 131 €. Polttoainetankkaus, 25,5 litraa, varakanisterilla. Liikkeelle 1005 sakenevaan sumuun, joen suulla näkyvyyttä alle 0,2 mailia. Ajoimme tutkalla kolme tuntia pyydysmerkkejä väistellen. 1315 ihmeellisen taivaallinen näky sumun haihtuessa. Alhaalla makaavan sumun yläpuolella oli aukko, jossa näkyi majakka ja pari viereistä taloa. Tämä pilvimassan raosta näkyvä majakka oli Farol do Capo Espichell, joka on rakennettu vuonna 1790, 136 metriä korkealle kalliotasanteelle Espichel niemenkärkeen.
Hetken päästä lähestyessämme Sinesiä havaitsi Satu valtaisan metsäpalon rinteessä, roihun korkeudelle antoi hyvän mittakaavan rannan läheisyydessä seilaava purkkari . Aikamme paloa kauhisteltuamme, kiikaroituamme sen etenemistä rinnettä ylös ja lähestyttyämme kohdetta saimme havainnoitua sen öljynjalostamon liekiksi.
Ajoin kuvaamaan Farol de Sines majakkaa ja tässä tuli hyvin näkyviin Sinesin öljy- ja teollisuussatama ominaisuus.
Saavuimme ennen kuutta (1755) Sines Leisure Port satamaan ajettuamme 8,5 tuntia koneella 56 mailin matkan. Valitettavasti varmat pohjoistuulet ovat muuttuneet kevyiksi etelätuuliksi ja pläkäksi. Sataman edustalla valtaisasti öljytankkereita redillä, kaupunki on ylähäällä tasangolla, alhaalla hiekkaranta ja luonnonkiviaallonmurtajan takana vierasvenesatama, missä on sormiponttonit. Keltapaitainen marinero ohjasi oikeaan paikkaan ja sitoi köyden niin, että ainakin pitää kiinni. Keltaisen huoltorakennuksen toisessa kerroksessa on satamakapteenin office, joka on auki 24h. Meiltä satamamaksu yhdeltä yöltä oli 20,79€ ja pantti suihkukortista 20 €. Toimistosta tulee myös pyytää nettitunnukset. Taas kävi niin, ettei yhteys pelannut ainakaan kauimmaiseen laituriin.
Sines on viehättävä pikkukaupunki, josta aistii turisminkin hengen, se ei kuitenkaan ole menettänyt paikallisuuttaan. Emme löytäneet ruokakauppaa enää yhdeksän jälkeen illalla. Lidl on teollisuusalueella 2,5 km keskustasta.
Kovaa oli kiipeäminen satamasta varsinaiseen kaupunkiin, mutta kyllä kannatti verrytellä purjehduspäivän jälkeen. Taivas oli uskomattoman sininen – TaivaanSines.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti