tiistai 26. elokuuta 2014

YKSI MEDITERRANEANILL

25ma 08 2014 Koneajoa tyynellä Välimerellä
Loki: Marina del Este 11:40 - Puerto de Almerimar 20:00, 50 nM. tuulta 1,4 m/s
Marina del Estestä oli myymälä lopetettu, joten lähdin aamupalan jälkeen liikkeelle. Kävin ensin maksamassa satamamaksun, joka yllätti minut. Illalla kun tulin minulla ei ollut kuuttakymmentä euroa, pääsin 45 euron positiolla avaimen haltijaksi. Niinpä en ottanut korttia mukaan mennessäni officeen. Kaunis tyttö laski laskemistaan ja ilmoitti hinnaksi 45,79 euroa. Kerroin Benalmadenassa maksaneeni 23 euroa päivältä. Tyttö kertoi nyt olevan korkeasesongin aika. Se ei kuitenkaan selvittänyt naapurisatamien eroa. Jälkeenpäin mietin Puerto del Benalmadenassa olevan yli 1000 venepaikka ja täällä alle 100.
Ei siis muuta kuin tyhjin kukkaroin jatkamaan tyynelle Välimerelle, jonka yllä lepäävä korkea ei anna tuulen henkäystkään. Säälin Volvoa ja järjestin sille lisätuuletusta. Kiitos vielä Jussille, joka toi viime helleseilaukselle tietokoneen tuulettimen ympärille rakennetun keksinnön. Kaiken lisäksi se oli aivan passeli konekopan sulkureikään.
Saatoin siis vähän huolettomimmin mielin mennä itsekin hakemaan mastolta viileämpää lukupaikkaa. Siellä vietinkin suurimman osan yli kahdeksan tunnin koneajosta ihmetellen tyhjää Välimerta (kolmeen tuntiin ei aluksen alusta) ja ottaen satakunta ohiammuttua liitäjäkuvaa. Tommy Hellstenin MIESMATKA on temmannut minut mukaansa. Samaistun tietyllä tavalla tähän tarinaan; pappi analysoi tekojaan sielunmaisemassaan ja minä ahmin maailmankauneutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti