lauantai 11. heinäkuuta 2009

GASTIEN HAKUA JA HOTELLIIIN

08ke 07 09 Gastien hakua

Nea tervehtyi keskiviikkona niin, että lukeminenkin taas maistui. Remakan naurun, yskän kera, hän päästi, kun luki jumalan sanaa ( Jimmy Cornell) ja siinä mainittiin suomalaisiksi purjehduskeskuksiksi Helsinki, Turku, Rauma ja Loviisa sekä Pietarsaari Swanien tekopaikkana. Kohtasimme juuri yhden saksalaispariskunnan, joka oli käynyt kahdesti Raumalla, kehuivat Vanhaa Raumaa viehättäväksi. Rauma vierailukohteena selittyy varmaankin juuri auktoriteetin suosituksesta. (www.moonsite.com)

09to 07 09 Gastien haku jatkuu remontin keskellä

Vakuutusyhtiön ihmiset ovat ottaneet Nean puhelinseurantaan. Heidän suosituksestaan kävimme uudelleen paikallisella lääkärillä, joka totesi, ettei voi antaa Kallelle ennaltaehkäisevänä lääkkeenä Tamifluta. Guernseyssa oli tehty sellainen päätös viikko aikaisemmin. Ja kun kippari oli terve, niin tervemenoa merelle vaan. Nean keuhkoista kuului rahinaa, muttei sopivaa lääkettä antibioottiallergikolle löytynyt. Lääkäri suositteli täydellisen levon kannalta olevan tarkoituksenmukaista siirtyä hotellimajoitukseen. Varasimme huoneen viikoksi ensin yhdelle, mutta muutimme sen illalla kahdelle hengelle. Seitsenvuotishääpäivästä on niin vähän aikaa kulunut, ettemme malta nukkua erillämme, vaikkakin veneessä olemme tasapainottaneet kuormaa eri vuoteisiin. Kävin etsimässä autoHelmiin varahihnaa. Sain apua sen metsästyksessä turisti infosta, jonka nettisilmukkaa (WiFi) olemme muutenkin käyttäneet hyväksemme gastimetsästyksessä. Pietilän Kari on valmis lähtemään, jos vaan joku lisägasti vielä löytyy. Kirjoitin Bernoullin Makalle tilanteestamma. Ilmoitimme telakan väelle, ettemme lähde vielä viikonvaihteessa. He olivat tyytyväisiä. Sillä näyttää sitä, ettei vene ole perjantaina vielä tarkastuskunnossa. Tuuli viuhui ankarasti mastossa. Tynnyripukeille nostettu vene kun ei alkuunkaan myötäillyt, niin tutina oli melkoinen. Miten ne veneet kestävät, jotka talvehtivat mastot pystyssä? No niissä ei yritetä asua pukeilla. Nealla oli taas helvetillinen ilta, yskä vaivasi todella pahasti ja se nosti kuumeen. Milloin oli vilu ja taas hetken päästä lakanat aivan märkinä.



10pe 07 09 Helpotusta gastipulaan ja siirtyminen hotelliin

Veneen kunnostus jatkuu nyt kölin alakulman paklauksella. Ahkerapoika hyväilee silmät kiinni hiontajälkeä. Paklaa taas ja hio. Nean ollessa suihkussa puoliltapäivin, odotettuaan vakuutussairaanhoitajan soittoa pitkään, kävin taas turist infossa nettaamassa. Ei olisi pienenä uskonut, jos olisi tiennyt, että kuudenkymmenen vuoden kuluttua istutaan jossakin tilassa ja kirjoitellaan sylimirkolla maailmalle. Ei tosin tämä palvelu sitä Kortelan inhimillistä teknologiaa läheskään korvaa. Soitin veivattavalla puhelimella keskukseen ja pyysin äidille mummolaan. Sentraalisantra sanoi, että Esteri näytti menevän Sarkolaan. Sähköposteissa oli vapauttava viesti: Maka on tulossa Karin kanssa gasteiksi. Myöhemmin sain tekstarin, että he tulevat tiistai- iltapäivänä. Siirryimme Nean kanssa viereisen kylän, St Martinin, rauhalliseen La Michele –hotelliin. Pääsimme pois keskustan hälinästä ja varsinkin veneen korjaustyömaalta ja tutinasta. Nea väsähti ja painui nukkumaan jo kahdeksalta. Kymmeneltä hänen olonsa oli niin tukala yskimisen ja kuumeen nousemisen takia, että päätimme lähteä hakemaan apua sairaalasta. Pyysimme hotellin isäntää tilaamaan meille taksin. Hän kyyditsi meidät ystävällisesti sairaalaan. Nea pääsi lääkäriin yllättävän pian ja nyt tauti sai nimen; ärhäkkä vasemman keuhkon alaosan tulehdus. Siihen Nealle määrättiin antibioottia. Nealla on antibioottiallergia, jota sitten jos se lyö päälle voidaan hoitaa kortisonilla. Keuhkot pitää saada kuntoon, enneNn kun tauti pääsee keuhkokuumeasteelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti