perjantai 3. heinäkuuta 2009

TELAKAN JOHTAJA PUDOTTI POMMIN


03pe 07 09 Guernsey

Tämän päivän veneemme kimpussa on hionut se ahkera poika, joka teki viime viikonvaihteessakin töitä keulan paikkauksessa. Muut telakan työntekijät: johtaja, luihu, alipalkattu ( joka tekee muttei tiedä mitä tekee, parhaimmillaan hän on veneen nostossa ja pohjan pesussa), Bob ja traktorin kuski (hyvä ajamaan autojen ja veneiden välissä). Luihu ja Bob hakevat työkaluja yhdessä, eivätkä muutenkaan saa oikein mitään aikaiseksi. Näitä luonnehdintoja me mietimme näinä murheen päivinä ajankuluksi.

Nea lähetti ystävällemme, joka on tulossa seilaamaan elokuussa, seuraavan mailin. Annan Nean purkaa tuntojamme ja turhautuneisuuttamme.

Moi!

No kyl o teilläki ollu reissu! Tejniin mekin päädyttiin ku Allingeen oli tarkoitus meiän häämatkalla 7 vuotta sitte... Utklippanilta lähdettiin (sumussa mekin) ja merellä oli niin kova tuuli että Bornholmissa oli satamat kiinni paitsi Tejn joka on aina auki. Onneks saatiin tieto jo ennen ku lähdettiin yrittämään Allingeen, vaikka eihän ne kaukana ole toisistaan. Kovasti oli sillon ainakin kalaverkkoja joita piti väistellä.

Meiän reissu nyt tuntuu tyssäävän kokonaan. Hetki sitten kävi herra vahinkotarkastaja katsomassa onko kölin juurta hiottu tarpeeksi. Sitä olikin jo odotettu pari päivää (kävi se kyllä eilen mutta meinas että pitää hioa lisää)... tässä menee joka asiaan aina pari päivää! Hemmetin espanjalaista meininkiä, vaikka ollaan vasta Ranskan rannikolla. Ja yleisesti ottaen nämä natiivit aloittaa työt pankeissa ym. tosi aikasin ja jo 7 aikaan aamulla kaupunki on täydessä touhussa. Mutta sit huonot uutiset: kun tivasin telakan pomolta (jolla ei oo huumorintajua ja muutenki rupee jo olemaan aika kireä meitä kohtaan) millon me päästään täältä pois se onneton sano että ENS VIIKON PERJANTAINA!!!! Siis oikeesti, vielä toinen viikko! Hermo menee.... vessaan on 100 m mikä on ihan ok, suihkuun 650 m (ja se on sataman suihku jota me ei tietenkään saatais käyttää mutta onneksi ne ei vaihda koodia, ainakaan vielä ei oo vaihtaneet tämän viikon aikana).. Paikka on hieno ja kelit on enimmäkseen olleet hyvät, jopa liianki kuumat paitsi nyt tuulee aika kovasti. Mutta kyllä mun osaltani välimeren purjehdus jää nyt lyhyeksi. Ja vielä pahempaa, Teemun loma näyttää nyt peruuntuvan kokonaan. Mun sisko ja sen mies menee Malagaan muuten vaan lomalle, kun me ei nyt mitenkään päästä sinne sillon ku ne on siellä. Siis voi hemmetti. Tää on meiän 7-vuotishääpäiväreissu ja taas ollaan telakal. Sanoin eilen Kallel että 14-vuotishääpäivää kyllä vietetään jossain mahdollisimman kaukana mistään vesialueesta!!! Mua ei sillon saa minkäänlaiseen alukseen, uskallankohan autoonkaan.

Lenkkimaastot on hyvät, tuleepa ainaki kovaa mäkitreeniä, mutta akillekset ei oikein kestä niitä alamäkiä. Kevyempää lenkkiä voi sitten vetää tasaisella rantatiellä. Onpa edes jotai tekemistä, mutta ei koko aikaa voi lenkilläkään olla. Niinpä tulee päivät löhöttyä paatilla odottamassa jos joku vaikka tekis jotain. Sitte oon roikkunu naamakirjassa ja pelannu tetristä -- kui alas ihminen voi vajota kuivapurjehdusretkellä... Oon sentään lukenu Jimmy Cornellin kirjaa "A passion for the sea", jossa on ihan hyviä ohjeita valtameripurjehdukseen. Mutta tämän viimeisimmän poispääsyennusteen jälkeen oli kyllä pakko käydä mun emergency only -suklaalevyllä (Fazerin lontoorae-sininen)! Kalle tyytyi pariin rommiin (toistaiseks).

Jaaha, nyt rupee käsivarret ja reidet palamaan ku kirjottelen auringossa. Netti ei toimi veneessä sisällä, tää ku on pöllitty yhteys jonku kahvilan suojaamattomasta wifistä. Ulkonaki toimivuus on yhtä onnetonta ku tämän telakan... Nyt lähdetään kolmannelle bussiretkelle saaren ympäri. Maksaa 60 penceä per nuppi ja pisin reitti kestää 1,5 h. Aika halpaa siis. Muuten tää ei oo mikään halpa paikka, vaan enemmänki rikkaitten ikäihmisten shoppailuparatiisi. Huomenna läheiselle Hermin saarelle yhteysaluksella ja jos sunnuntaina mentäis hääpäivää viettämään pois täältä! Semmosella pikakiitäjälautalla pääsee Jerseyyn, mennään Bergeracia kattomaan jos se olis kotona :-)

pidetään yhteyksiä!
Nea


Lopuksi yhteiset teesit tähän asti koetun pohjalta:
N1 Älä koskaan tee suunnitelmia.
N2 Älä koskaan, koskaan osta yhteään lentolippua enne kun tiedät mihin maahan
olet menossa.
N3 Kun olet vierailla vesillä, älä koskaan, koskaan, koskaan törmää mihinkään.
K4 Älä kysy milloin veneesi voidaan nostaa telakoitavaksi. KYSY MILLOIN
VENEESI SAADAAN KUNNOSTETTUNA VETEEN.

2 kommenttia:

  1. Tervehdys!Onpa teitä nyt koeteltu.Luulenpa,ettei teistä tule Ranskan ystäviä, vaan kierrätte ne rannat kaukaa.Tulee ihan mieleen Speden sketsit rautakaupasta,kuin hidastettua filmiä.Panehan Nea ylös kaikki kilometrit,niin saat huimat luvut lomaltasi.Ikävää se, ettei Teemun lomasta nyt tule mitään,eikä Tuulikaan pääse mukaan.Nyt sattuu,mutta sisu kasvaa.
    Soili

    VastaaPoista