maanantai 9. marraskuuta 2009

KÖYSI POTKURISSA

06pe 11 09 Sukeltaja tarkasti pohjan



Eilen torstaina satamassa oli sukeltaja, joka kävi arviomassa Immigrantinkin pohjan ja vahvisti epäilykseni potkurissa olevasta köydestä. Hän tuli nyt perjantaiaamuna ja sovimme, että hän poistaa köyden ja käy läpi minulta kesken jääneen vesilinjan puhdistuksen. Vene joudutaan joka tapauksessa myrkkymaalausta varten nostamaan ylös. Sevalgem Granden köysi oli helpolla poistettavissa, eikä ollut sukeltajan mukaan aiheuttanut potkurille vauriota. Maksoin sukeltajalle 50 euroa palveluksista.



Lisäksi hän antoi minulle telakan osoitteen, missä Immigrant voitaisiin nostaa ylös. Toimiston tytöt soittivat sinne ja antoivat minulle nettiosoitteen, jonne voisin täyttää veneen perustiedot ja tarvittavat tehtävät. Näin parhaaksi mennä Varaderos Anagaan keskustelemaan kasvotusten. Ajoin bussilla 910 Santa Cruzin viimeiseen satamaan Darsena Pesquera (Kalasatama).
Hetken käveltyäni löysin venetelakan ja nuoren johtajan, joka puhui hyvin englantia. Kävimme läpi mahdollisuuksia pohjan kunnostuksessa. Tiistai olisi ensimmäinen mahdollinen päivä, jolloin vene saataisiin ylös ja työn alle. Ongelmaksi muodostui Immigrantin pohjassa oleva VC 17-m myrkky, jota ei löydy Kanariansaarilta. Useiden puhelujen jälkeen päädyimme siihen, että myrkyksi tulee Jotun. Tämä tietää primerin uusimista, jotta myrkky pysyy pohjassa. Veneen ylösnosto, painepesu, pohjan puhdistus ja hionta sekä kaksi kertaa primer ja kaksi kertaa Jotun käsittely maksavat arvion mukaan 1305 euroa. Mitä toimenpiteitä voin itse tehdä niistä keskustelemme tarkemmin, kun saamme Immigrantin ylös. Tuosta hinnasta primer ja myrkky töineen muodostavat suurimman osan 950 €. Työ on kuitenkin tehtävä, sillä pohja on tiukasti näkissä. Olin varautunut myrkkymaalukseen ja minulla oli mukana VC17m kannu, mutta se meni kölin kunnostuksessa. Siinä yhteydessä köliin tuli ainakin neljä kerrosta myrkkyä, joten on jännittävää nähdä miten se on toiminut. Muualle myrkkyä ei riittänytkään ja siksi rokkoa on paljon. Pelkkä makeavesiaktivointi ei riittänyt ylösnoston jälkeen niin kuin Itämerellä. Ajan siis Immigrantin tiistaina kahdeksitoista veneen Varaderos Anagan altaaseen.

_

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti