perjantai 21. elokuuta 2009

SIERRA NEVADA NÄKYY

18ti 08 09 Jorma lähtee, Sierra Nevada näkyy matkalla Almerimariin

Nukuimme melko pitkään Jorma varsinkin. Aamusuihkujen jälkeen Jorma teki exel taulukon ravintolamaksujen osituksesta. Todella tasaan olimme Tuula, Jorma ja minä keränneet kuitteja, rahaliikennettä enää ei muodostunut. Jorma kävi selvittämässä pakaasin välivarastointia ja samalla selvisi, että meillä on paikka puoleenyöhön. Saimme siihen kahden tunnin lisän. Varttia vaille kaksi irtauduimme paikalta ja yritimme saada hetkeksi seisakin toimistorakennuksen edestä. Huoltoasemalla oli niin tiukka trunffi, että ajoimme laitakiinnitykseen altaan perälle aivan kaupan eteen. Jorma lähti siitä viemään merimieslaukkuaan toimistoon ja niin oli hänen pestinsä loppunut, 18 päivän aikana ehdimme seilata 389 mailia Lisboan Cascaista Gibraltarin kautta Välimerelle.
Ruokakaupasta ei paljotta löytynyt, saimmepa kuitenkin vettä ja Kari keskaria. Bunkraus kesti 1425-1505 välisen ajan.

Marina de Este 1505. log 2729



Lähdimme Karin kanssa reissun koneistaen ulos lahdesta. 1750ntuulta oli niukalti 3,5 m/s, mutta nostimme purjeet ja se kasvoi mukavaksi 5 m/s SW tuuleksi. 1750 Sierra Nevadan korkein huippu näkyi. Kolmentuhannen metrin korkeudessa näkyi lunta varjoisilla seinämillä.



Komeaa vuorta tarkastellessa ilmaantui Karin ensimmäinen lentokala näkyviin. Emme saaneet pienestä Adran satamasta vastausta ja niin päätimme 1815 seilata suurempaan Almerimariin, jonne oli matkaa tuossa vaiheessa 24,25 M, ETA 21:28. Laskimme isopurjeen 2100 tuulen himmattua. Ajoimme plotterin avulla Puerto de Almerimarin satamaan.

Puerto de Almerimar 2245, log 2776 47M, Mh 345,7 5,2h

Torre de Contriollin laiturilla oli kolme miestä vastaanottamassa ja ohjaamassa laituriin kylkikiinnitykseen. Yksi heistä kävi hetken kuluttua tavaamassa veneen nimenkirjoihin. Varsinainen kirjautuminen tapahtuu aamulla. Sähköliitäntä ei taaskaan sopinut. Veneen laiturihuollon jälkeen lämmitimme pizzat ja nautimme ne sitloorassa. Teimme pienen kävelyn tutustuen varsinaiseen satamaan. Nukkumaan 0030, Kari otti sohvapaikan, joka taitaakin olla vilpoisin (jos niin voi sanoa 30 asteen lämpötilassa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti