keskiviikko 19. toukokuuta 2010

EL PULPO Á FEIRA

16su 05 2010 Viveirosta Ribadeoon

Nousin ylös +11 asteen kajuuttaan seitsemän minuuttia ennen kello 0730 herätystä. Aamupalan jälkeen kävin viemässä avaimen siihen satamatoimistokopin seinässä olevaan laatikkoon. Vanha peltipurkki sai toimia ovimikkona sen aikaa. Casinon suihkuvesi haisi sen verran mutaiselle, ettei houkuttanut peseytyä sillä. Olin tarkkaillut veden korkeutta ja nyt aamulla satama-altaassa loki näytti 4,6 metriä, joten joessakin on riittävästi syvyyttä Immigrantille.

Viveiro, Galicia 0823 log 7434 Mh 861,9

Edelläni lähtenyt espanjalaisvene nosti ison ylös ja se yllytti minutkin toimeen heti päästyäni joesta, 0842. Tuulta vaan ei ollut riittävästi ja niin otin ison alas pois hakkaamasta runsaan tunnin päästä. Ajon aikana tein taas vuorovesilaskuja uuden pienen ja viimevuotisen Nautical almanakkojen kanssa. Hyvin ne toimivat yhteen kunhan vaan otti opetellakseen. Olen menossa nousevan veden aikaan sisälle ja vettä pitäisi olla riittävästi. Ribadeon vierasvenesatama on välittömästi suuren sillan jälkeen.

Ribadeo, Galicia 1455 log 7467, 33M Mh 868,7 6,5 / 6,8



Mitään VHF kutsua ei löytynyt oppaista eikä satamassa ollut muutenkaan marineroa näkyvissä, niin kiinnityin laituriin, jossa luki vieraille. Kävin satama-alueen läpi, mutten löytänyt avointa toimistoa, joten palasin veneelle odottelemaan. Tuli siinä portin taakse teljettynä otettua toinenkin rommitoti tyhjään vatsaan ja niin havaitsin olevani pienessä iltapäivähuppelissa. Se onneksi haihtui ennen kun sain skype-yhteyden Neaan. seurasin siinä toteillessani yhden englantilaisveneen saapumista viereiseen laituriin. Ihmettelin miksi pitää käyttää keulapotkuria, eikä kääntyä voimakkaasti altaassa jo ennen sormia. Surkealta homma näytti ja kaiken lisäksi juuri silloin marinero ilmestyi ja komensi heidät vieraslaituriin. Olin tarkkana, kun he tulivat vierelleni. Meitä auttajia oli riittävästi ja saimme veneen käännettyä sormeen. Kävin hoitamassa satamarutiinit ja sain avaimen porttiin. Pitää maksaa aamulla, kun kassa on auki. Lähdin tutustumaan Ribadeoon ja tallensin sen kuvatuimman hienostevan kaupunkirakennuksen biteille.



Tämä oli ehkä poikkeuksellisen väljä asemakaavaltaan ollakseen keskiaikainen kaupunki. Löysin rannasta kalaravintolan, missä söin El Pulpo á Feira. Meritursas oli hyvin valmistettu ja todella kuumaa. Valinta ei välttämättä osunut makuaisteihini, mutta tämä oli koettava paikallisherkkuna. Jälkiruoaksi nauttimani kafe solo siirsi jonkinverran nukkumaan menoa, olisihan se pitänyt tietää. Keskustelin naapuriin tulleen ranskalaisveneen kipparin kanssa. Meistä tuli kertaheitolla ystävät, kun vastasin kieltävästi hänen kysymykseensä menenkö Englantiin. Sanoin seilaavani Ranskan ja Belgian rantoja mieluummin.

_

1 kommentti:

  1. Hola Kalle,

    Onpa hyvä, että emme ole menossa Kanalisaarille. Näin säästyit (ainkain valkealta) valheelta.

    terv ari

    VastaaPoista