keskiviikko 9. joulukuuta 2009

CHORIZOA MÄNNYNJUMALATTAREN TERORISSA

04pe 12 09 Teror



Lähdin aamulla kymmeneksi Catalina Pargueen. Sieltä oli lähibussi yhteys San Telmoon. Ajoimme Sirkan kanssa muutaman pysäkin ohi ja kävelimme reippaasti takaisinpäin. Bussi no 216 vei Teroriin. Matka kesti 40 minuuttia ja maksoi 2,10 €/nenä. Mielenkiintoisen linja-automatkan jälkeen olimme pienkaupungin sydämessä.



Päänähtävyyskohde oli Basilica de Nuestra Senora del Pino. Se on saaren pyhin kirkko, jonne vaeltajat tekevät ristiretkiä, tähän Männyn neitseen katedraaliin.



Me päädyimme samaisen aukion trahtooriin nauttimaan aamujuomat. Ravintoloitsija hyvästeli monella kiellellä asiakastaan ja opetimme hänelle näkemiin. Poistuessamme kiittelimme ja sanoimme monesti näkemiin. Mies tuli lopulta perässämme lasku kädessä, pahoittelimme moista mokaa ja jätimme hänelle euron tippiä.



TuristInfosta kysyimme mistä voi ostaa paikallista herkkua Chorizoa ja saimme kädestä pitäen opastuksen liikkeelle. Menimme ovelle, joka meille näytettiin, mutta liian myöhään: Siesta oli alkanut. Onneksi makkarakuskit tulivat kierrokseltaan autollaan ja kehottivat meitä odottamaan ja kolkuttivat aikansa ovea. Se aukeni ja samalla meille esiteltiin koko Valkosipulimakkarataivas, josta seuraa kuvakavalkadi:










Kierroksen jälkeenkin olimme vielä valmiit ostamaan molemmat kuusi Chorizo makkaraa. Pojilla ei ollut enää kassakone auki, joten saimme makkarat ilmaiseksi. Niinpä Chorizot kasseissamme kysyimme missä paikallisessa ravintolassa näitä herkkuja voisi nauttia. Saimme opastuksen ja menimme sinne. Nautimme valkosipuliset Papas Arrugadasit ja flambeeratun Chorizon. Tarjoilija kehotti meitä tilaamaan meitä vain yhden makkaran yhteisesti. Valmistus tapahtui pöydässä saviruukussa polttonesteessä. Ruoka-annos oli tulisen makuinen, maittava ja täyttävä. Jälkiruoatkin tuli nautittua gofion kera. Olimme täysin täynnä niiden jälkeen.

_

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti