keskiviikko 23. joulukuuta 2009

TOISENLAINEN JOULUSIIVOUS

23ke 12 09 Toisenlainen joulusiivous

Vailla kellon sointia heräsimme kuitenkin jo yhdeksältä. Aamupalan jälkeen aloitimme Immigrantin siivouksen pyrkimyksenä poistaa suola veneestä. Täkinpesuun liittyi purjehdusasujen huuhtelu. Kaikkialla on valtavasti suolaa.



Kippari kävi ilmoittautumassa satamaan, arvio täällä olosta oli kaksi viikkoa ja seuraava satama San Miguel Teneriffalla. Iltapäivällä aloimme joulukoristelun vetämällä jouluvalon ja joulupukin takastaagiin. Pukin laitoimme sentään käsistä kiinni, kiipeävään asentoon. Päivän aikana satama-altaan vesi on muuttunut aamun turkoosista lantalan ruskeaksi. Veneemme takana laiturin vierellä kellui bambuseiväs juurineen. Hetken tarkkailun jälkeen havaitsimme koko altaan olevan kasvuston valtaama.



Marinerokset keräsivät puita ja ruokoja vedestä. Kun kävimme satamatoimistossa kysymässä kaasupullon vaihtopaikkaa näimme, että Moganin lahdessa vesi oli laajalti ruskeaa.



Kävellessämme kaukana olevalle huoltoasemalle näimme Moganjoen tuuppaavaan mutavyöryn jäljiltä ruskeaa tavaraa koko jokiuoman leveydeltä. Ilmeisesti läheisillä vuorilla oli satanut dramaattisen paljon ja siitä aiheutui tämä katastrofi. Joulupäiväksi ostimme pihvit, huomenna yritämme mennä nauttimaan jouluillallisen rantaravintolaan. Nea keittelee parastaikaa luumusoppaa, jota nautimme riisipuuron kanssa brunssina jouluaaton aamuna samaan aikaan, kun Raumalla luetaan Suomen vanhin joulurauhanjulistusteksti.

HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE YSTÄVILLE JA LUKIJOILLE



¡Feliz navidad!
_

2 kommenttia:

  1. Hauskaa Joulua sinne etelän lämpöön täältä lumen ja pakkasen maasta.
    On ollut rattoisaa lukea tarinoitanne.

    VastaaPoista
  2. Moro Kalle,
    Hyvää tätä vuotta tuulen, lumen ja tuiskun keskeltä. Yritämme pitää mp-lippua korkealla täällä kotimaassa. Kohta koittavat avustusten jako ja on niitä ollut muitakin Vanhan Rauman asioita. Kiva lukea sun blogia, kirjauduin vasta nyt Googlen tiliin. Vielä ehdin seurata sun reissuja Välimerellä ja kotimatkaa Suomeen. Nauti myötäisestä ja vastatuulesta. Halauksin Kickan

    VastaaPoista