torstai 10. joulukuuta 2009

PUERTO RICOON II

08ti 12 09 Las Palmasista Puerto Ricoon

Herätys 0650, pimeää oli edelleen ulkona, mutta valkaistui aamusuihkujen ja ruokailun aikana. Valmistelimme veneen lähtökuntoon ja suuntasimme ulos satama-altaasta.

Las Palmas 0804 log 5152 Mh 622,o

Nostimme ison täytenä ja jatkoimme moottoriajoa ulospäin rannasta, parempaan tuulikulmaan.



Tuuli alkoi pikkuhiljaa viritä ja yhdeksältä avasimme rullukan täytenä. TackTicin tuulitiedot palasivat näyttöön kun päästiin siitä sataman bittitulituksesta. Tuuli laski kolmeen metriin sekunnissa. Sinnittelimme vielä hetken, mutta tunnin päästä jouduimme kuitenkin ottamaan koneen avuksi. Tyypillinen tilanne tälle merialueelle, tuulta tuntuu olevan, mutta aallokko tappaa vedon purjeista. Kahdentoista oluet nautittuamme avasimme taas rullukan ja pääsimme seilaamaan voimistuvaan sivutuuleen (klo 1245 3,1 m/s). Pääsimme (?) koko ajan kääntämään myötäisempään ja Maspalomasin dyyninen paikkeilla (1330) rakensimme puomin avuksi(Iiro ruorissa, Sirkka pianossa ja Kalle täkillä pelastusliiveissä ja valjaissa). Jouduimme leikkaamaan ulos kohti länttä, nopeus parhaimmillaan viiden metrin tuulessa 7,2 kn. Teimme jiipin täysin pistein rauhallisesti. Aurinkoinen sää on suosinut meitä siirtyessämme tänne saaren eteläosaan. 1515 otimme rullukan sisään ja laskimme ison. Varanostin ei liiku kunnolla ja purjetta joutui vetämään voimalla alas mastolta, nostimien ei pitäisi olla ristissä (ei pitäisi?). Valistelimme Immigrantin kylkikiinnitykseen betonilaituriin, lankku taas käytössä. Kiinnityimme selvityslaituriin (1530) ja kippari meni ilmoittautumaan. Saimme paikan 480 samaisesta laiturista, jossa olin Krissen ja Arin kanssa puolitoista viikkoa (27.11.09) sitten.

Puerto Rico 5195, 43M Mh 627,0 5,0h

Rantautumisrommien jälkeen asensimme ulkopöydän ja ennen pimenemistä söimme Sirkan valmistaman Chorizo pastan (kolme chorizo makkaraa, 500 gr makaronia, pari valkosipulin kynttä, ja tilkka hunajaa, Kallen lisäys), joka maistui aina vaan paremmalta imeydyttyään. Sirkka ja Iiro lähtivät kävelemään Puerto Ricoon ja minä jäin parsimaan blogirästejä. Aika on mennyt seurustellessa ja tämä toimittajan työ on jäänyt vähiin.

-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti