lauantai 13. syyskuuta 2014

ÄLÄ HEITÄ

13la 09 2014 Seilauspäivä kuitenkin
Loki: Castellón 1215 – Puerto Deportivo Del Fuentes 1745, 27 nM, suurin osa seilaten. Nousin tähän lauantaipäivään jo ennen kahdeksaa, nautin hyvän aamupalan ja lähdin markettiin. Vedet, mehut ja jääteet painoivat kaikkiaan 16 kiloa. Tätä painolastia aktiivisuusmittarini ei muuten huomioi calori-laskelmissa. Hikisenä painelin suihkuun ja Club Nauticon uima-altaalle. Minulla oli yksityisallas vartin ajan, ennen kuin ensimmäinen espanjalainen tuli aamu-uinnille. Nyt se öljyvahinkokaan ei ollut niin paha miltä se illalla apeamielisenä näytti. Yläkuvan öljynpurkaushärveli kertokoon mahdollisen vaaran aiheuttajasta.
Samanaikaisesti Castellón satama-altaassa nosti kolme venettä ison ja päästyämme aallonmurtajista kaikkia avasivat rullukkansa. No kisahan se siitä sitten syntyi. Muut seilasivat selvästi alemmaksi, eikä Bavaria sieltä sitten enää ollutkaan kisassa painuttuaan todella kauas. X40 tuli vielä tuntumaan. Otin kuvan törmäystilanteen selventämiseksi, seilasimme tasavauhtia. Jostain äksä sai lisävauhtia ja meni keulani editse. Nopeuden lisäys kuuluin moottorin sammutusäänenä. Jollakin tavalla kaikki ohittamani satamat näyttivät tänäänhuokuttelevilta, jatkoin kuitenkin seilausta kohti Benicarloa, jonne ETA oli kahdeksan maissa. Viideltä tuuli alkoi temppuilla ja hiipui. Päätin ottaa etuseilin sisään ja sitä tehdessäni jyrinä vuoristossa sai lisää voimaa, aurinkoinen päivä muuttui hetkessä ukkosrintaman vyöryessä yli vuorten. Lämpötila laski hetkessä kymmenen astetta. Nyt juuri ohittamani Los Fuentes ei ollut enää pelkästään houkutteleva, vaan suorastaan turvasatama. Otin ison alas ja ajoin Puerto Deportivo Las Fuentesiin. Tankkauksen jälkeen sain sormiponttonipaikan suojaisalta puolelta.
Nyt kymmeneltä lähden lähettämään tätä rantaravintolaan ja palaan mahdollisimman pian nukkumaan. Ai niin, otsikko ÄLÄ HEITÄ ei liity täällä meneillään oleviin koripallon MM kisoihin. Se on pahan tavan poiskitkemistä, siis jatkan eilisellä koulutuksella. Heittelen tavaroita ja korjaan niitä sitten ties mistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti