maanantai 1. syyskuuta 2014

SEKALAISENA CARTAGENASSA

29pe 08 2014 Murcian Cartagenaan
Loki 28to 08 14: Almería 0930 – Puerto Deportivo de Garrucha 1930, 57 Nm, ylitsepääsemätön Capo de Gata. Loki 29pe 08 14: Puerto Deportivo de Garrucha 1000 – CRCR Cartagena 1845, Log 48nM, osa purjehtien, Lähdin tankkauksen jälkeen liikkeelle ja hellettä riittää yhä, Nyt on puolipilvistä ja olo on hieman helompi, oliko minulla sittenkään riittävästi vaatesuojaa. Tein kaikessa rauhassa Immigrantissa huoltotöitä ajaessani moottorilla. Jatkoin kirjallista tuotostani Kaksi hellepäivää Almeríassa. Kahdelta tuuli virisi siten, että saatoin taas seilata täysin purjein, loistava tunne. Vatsassani on vähän kiertävä olo, otin mahalääkkeeksi Fernet Brankan. Eilen se helpotti, nyt ei tunnu auttavan. Saapuessani ennen kahdeksaa olin jokseenkin voimaton. Jaksoin vaivoin kävellä ison sataman officeen maksamaan satamamaksun kahdelle yölle (58€), olin siis päättänyt huilata. Paluumatkalla jalkani painoivat, kuin niissä olisi ollut sementtiä. Rakennusalan ihmiset kyllä ymmärtävät, että siitä olisi tullut veribetonia. Päätin nukkua hetken ja mennä sitten uima-altaalle hakemaan vilvoitusta tukalaan olooni.
Hetken levättyäni mittasin verenpaineeni, joka oli huippulukemissa. Varsinkin syke oli ylhäällä, pumppu takosi yli sadan lukemia, kun minulla pakkaa olemaan 50. Ymmärsin nyt sen oksettavan olon, kyseessä on joko auringonpistos tai lämpöhalvaus. Nukahtelin tuon tuosta, enkä ennättänyt uima-altaalle. En myöskään uskaltautunut yksinäni mennä takaportailta uimaan. Päätin ottaa laiturisuihkun. Siihenkään en kyennyt, kun vesiletkun vetäminen kelalta oli liikaa voimia vaativaa, joten polvistuin kraanan alle ja kastelin pääni ja valelin vettä hehkuvalle lihavalle kropalleni. Lämpöni oli vain vähän koholla, joten päätin nukkua tautini Buranalla pois. Kellon ympäri nukuttuani olin juuri heräilemässä kun veneeni keulaa taottiin pampulla. Näin totesin, kun näin kahden poliisin seisovan laiturilla. Illalla sekalaisena kaavakkeita täyttäessäni olivat omat tietoni jääneet kirjoittamatta. Lisäksi tarkistettiin mistä tulet ja minne menet. Selvensin meneväni Tarraconaan, vaikka menekin Torreviejaan. Nyt ymmärsin miksi, niissäkin satamissa, joissa venetietoni ovat jo aiemmin, pyydetään täyttämään tämä hotelliin kirjautumista vastaava kaavake. Lauantai oli täyttä hellettä. Pysyttelin veneessäni tuulettimen lähettyvillä. Jouduin kuitenkin käymään LIDLissä täydentävässä ruokavarantoja. Verenpaine ja syke olivat asettuneet ja olivat iltapäivällä allasvilvoittelun jälkeen normaalit. Vähän se tuntui liiotellulta kun uin olkihattu päässä.
Vasta illalla uskaltauduin ulos. Yritin saada nettiyhteyttä Bilbaossa pelattavaan USA-Suomi MM-koripallomatsiin. Ystävällinen nainen CRCRn respasta auttoi kaikin tavoin, muttemme kuitenkaan onnistuneet saamaan ottelua näkyviin. Jalkapalloa olisin kyllä voinut seurata vaikka clubilla. Puoliltaöin seurasin pari tuntia Shakkiturnausta kaupungintalon aukiolla. Lautoja oli kaikkiaan 49 Ja kaikilla oli pelaajat. Lähdin kesken kaiken kahdelta nukkumaan.
Sunnuntaipäivän olen käyttänyt Cartagenan roomalaisvallan aikaisten raunioiden kuvaamiseen. Vieläkin on sen verran veto poissa, etten syvällisemmin paneutunut valtavaan merihistorian ja arkeologian antiin. Viime käynneillä oli mieleeni jäänyt kuva, että kaupunki on tavattoman siisti, mutta nyt se näky mureni. Ja samalla ymmärsin suuren arvomassan aiheuttavan pattitilanteen uuden rakentamisessa. Aina löytyy aarteita, jotka tulee tutkia. Tavattoman monta taloa seisoi pääjulkisivut tuettuina ja Espanjan nykyisessä rahatilanteessa työt ovat keskeytyksissä vielä pitkään.
Toisaalta ihmettelin sitä korjaustapaa, jolla esimerkiksi tämän roomalaisen teatterin rauniota tehdään. Tuleeko siitä liiankin huoliteltu? tuossa olisi nuivuus poikaa.
Keskustan kiiltävät marmorilaatat ja tämä meriltä palaava seilori ovat Cartagenan kuvatuimmat kohteet, näin saatoin havaita istuskellessani palmujen varjossa pääkadun tuntumassa. Meitä oli vain kymmenkunta kamerankäyttäjää roomanvallan aikaisilla raunioilla.
Huomenna matkani jatkuu seuraavasti: ma Cartagena – Torrevieja (38 nM), ti – Alicante (26 nM), to - Villajoyosa (18), pe – Denia (36). la –Gandia (17) ja su -Valencia, missä sitten olenkin pidempään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti