perjantai 5. syyskuuta 2014

VOR PÄIVÄ

04to 09 2014 Alicante en Museo Volvo Ocean Race
Tätä vapaapäivää on värittänyt Volvo Ocean Race. Ennen rannalle menoa ´poikkesin´ museoon. Kirjautuessani sisälle VORtyttö kysyi tunneko kisan ja näitä veneitä, joita esitellään. Kerroin hänelle seilanneeni vuonna 2002 VO kuuskymppistä, yhtenä päivänä Gothemburgissa. Ei tainnut tyttö ensin uskoa, mutta kun esittelin hänelle nyt yli kymmenvuotiaan, jo mustan värinsä menettäneen, reppuni muuttui hänen ilmeensä uskoiseksi. Lupasin pistää hänelle kuvan tapahtumasta palautelomakkeeseen. VOR täytti viime vuonna 40 vuotta ja se väritti loistavaa näyttelyä. Ensimmäistä kertaa `pääsin` lomakkeen kokeneimpaan (huomaa sanavalintani) luokkaan. Todella upea museo näin vakavan purjehduskipinän saaneelle. Muistan hyvin the Whitbreadin suomalaissankarit, joista Mara piti piilopaikkana Immigrantia Suomessa ollessaan.
VOR veneitä valmistellaan kuumeisesti lokakuun 2. päivä alkavaan kisaan. Ensin ne seilaavat täällä Alicanten lahdella ja sitten on varsinaiseen startti 11.10.2014. Pitänee pistää aikataulu uusiksi, jotta saamme Mikkin kanssa seilata hetken tuossa letkassa. Tiedän sen, että hetken vain ja VORit ovat horisontissa. Sellainen kokemus jäi vuoden 2002 seilauksesta, kun ihmettelin mitä 36b jalkainen tuossa seisoo. Itse spinnuttelin VO60sellä kahden metrin tuulessa.
Vihdoinkin olen oppinut pitämään Siestaa (ei siis Fiestaa) veneelläni ja perustin lukimon istumalaatikkoon. Monenlaista aurinkosuojaa siinä tarvittiin. Sain hetkeksi jopa nukahdettua leppeässä tuulenvireessä. Syödähän minun piti, mutta kun on niin kuuma, niin ruoka ei maistu.
Nyt puolenyön jälkeen muistin taas ravinnon pakkotarpeen ja söin ylityötoimistoni pöydällä eilen valmistamaani Pasta a´la Alicante con Cormer Biif en Tomato i Balsamico. Pitänee vaihtaa lautaset valkoisiksi, jotta ruoka näyttää nimensä arvoiselta. Huomasithan Parnmesaanlastut. Kiinnitä huomiota kuvassa kuitenkin kahteen asiaan. vielä puolenyön aikaankin joudun ulkonakin käyttämään tuuletinta. Ja se suurempi juttu; minulla on maapallo, tulevia suorituksia varten. Ei väliä vaikka Greenwichiä ei oltu vielä löydettykään tämän pallon muodostuessa. Huomenna eteenpäin kohti Villajoyosaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti