lauantai 6. syyskuuta 2014

EN SIEMPRE DOS SALAS

05pe 09 2014 Villajoyosaan
Loki: Alicante 1515- Villajyosa 1930, 18nM Lähdin liikkeelle vasta iltapäivällä ostettuani uuden käsiWHF puhelimen. Tein vielä urkintakierroksen VOR satamassa. Eilen kaikki kuusi venettä olivat näyttävästi laitureissa, tänään taas niiden virittäminen jatkuu. Sen verran tuulta oli, että kiskaisin ison ylös ja avasin rullukan. Meno ei ollut vakuuttavaa, mutta neljäkin solmua riitti kun edessä oli vain 18 mailin matka. Horisontin katkaisi piste, joka melko nopeasti kasvoi VOR-veneeksi. Enää en tiedä montako venettä tällä hetkellä on lähdössä kisaan.
Cabo de la Huertas muutti tuulet taas niin, että jouduin turvautumaan moottoriin. Jo viime kerralla ihastuin Villajoyosan vanhan kaupungin värikkyyteen ja nyt oikeassa valaistuksessa sain siitä entistä paremman tuntuman. Tätä perinnettä on noudatettu myös uudisrakennuksissa vanhankaupungin läheisyydessä.
Illalla kerätessäni päivän askelsaalista täyteen, kuljin kapeilla kujilla ja jossakin vaiheessa tunsin jopa turvattomuutta. Villajoyosa (La Vila Joyosa) on Ibizan kanssa EU-projektissa, jonka pyrkimyksenä on saneerata tämä vanhan kaupungin alue. Jo viime kerralla kauhistelin sitä, sillä lopputulos on aivan liian hieno. Kaduilta otetaan ilme pois ja saneerataan samalla sen elävyys tipiotiehen. Onneksi työt näyttävät etenevän peräti verkkaisesti. Benalmadenan epämääräisessä korttelissa kiinnitin huomioni discoon, jossa mainostettiin kahta salia, toinen latinalainen. Nyt täällä oli samanlainen, joten satunnaisena kulkijan päätin ottaa asiasta selvän. Discoteca Siempren ulkopuolella seisoskeli näyttävän näköisiä tyttöjä ja portsari katsoi vähän sillä silmällä, että pappa ei, ethän aio tänne tulla. Maksoin viiden euron sisäänpääsymaksun ja painuin baaritiskille. Musiikki oli kovaa, muttei liian kovaa. Tämä on siis todellakin kahden salin tanssipaikka, jossa melkein kaikki tanssivat. Ymmärrän hyvin miten neitoset saavat vartalonsa pysymään timmissä kunnossa, nyt seurattuani heidän sambaliikkeitään. Ikähaarukka tanssijoissa oli varsin laaja, minua varttuneempia porukasta löytyi. Minä taas löysin itseni kuitenkin jo puolenyön jälkeen veneeltä.
Tämä Villajoyosan satama on varsinaisesti kalasatama ja sen kylkeen on tehty vierasvene marina. Sataman toiminnallisuuden vuoksi tämä ei ole niitä rauhallisimpia. Yli 40 euron satamamaksu tuntui, näin talviaikaan aika kovalta. Tänään lauantaina suuntaan kuuden tunnin päässä olevaan Deniaan. Saatan tavata siellä illalla Marin kaksoissisaren. Ps. piti lähettää tämä ravintolasta, joten lähtö vähän hiljastuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti