keskiviikko 30. syyskuuta 2009

HARMAAN PERUSSÄVYT

26la 09 09 Punta del Estestä Benalmadenaan sateessa

Herätys, aamusuihkut ja nopeasti liikkeelle, mitä nyt avaimen palauttaminen kesti hetken.

Punta del Este 0945 log 3785 Mh 493,6

Ulos upeasta satamasta tummien pilvien reunustamaan maisemaan. Nostimme ison moottorin avuksi ja laskimme hieman kurssia. Pikkuhiljaa pilvet muuttuivat sateen uhkaisiksi ja puolelta päivin sade alkoi. Jussi meni päiväunille, kun pitää hankkia voimia kotiin paluun. Melkein saman tien alkoi sataa.



Kippari yritti vangita digille tuon harmaan tunnelman. Kymmenen merikeijua lenteli aaltojen yllä. Kalle haki laitesuojaksi sateenvarjon kiikaroiden ja kuvaten sen alla.



Idän pikkuliitäjiä ja muutama suula lentelivät harmaassa sadesäässä. Ravitsimme itsemme muutamalla leivällä. Jussi ajoi sisälle Benalmadenan aallonmurtajasta ja kiinnityimme tankkausta (65 litraa) ja ilmoittautumista varten torre controllin laituriin. Satamamaksu edelleen 23 €. Pikkuhiljaa kaikki eilen Esteen tulleet alukset tulivat tänne, myös tuo sinirunkoinen Najad 570. Saimme laituripaikan 979, joten edistystä ja arvon nousua on tapahtunut kuudessa viikossa.



Benalmadena 1630 log 3826 41M Mh 500,6

Odottelimme hetken sateen loppumista tehden blogikuvia ja tehden kurjuuslaskelmia kuluista. Kävimme tutustumassa Benalmadenan satamaan ja varaamassa taksin Jussille aamukuudeksi.
Lähtijä ei kylläkään usko, että taksi tulee, joten kävimme katsomassa myös taksitolpan, jolta Nea lähti kuusi viikkoa sitten. Haimme epätoivoisesti paellaa tarjoavaa ravintolaa. Lopulta löysimme sellaisen Torremolinoksesta. Matkan teimme jalan. Merellinen paella oli makoisaa ja sangria edelleen hyvää, tämä sijoittuu sijalle 5 / 14. Palasimme väsyneinä veneelle. Piristyimme huomattavasti suihkulla käynnistä. Samaan eriöön Kallen kanssa änki kutsumaton vieras – torakka. Komea harmaan ruskea otus olisi rusahtanut mukavasti epäcrocsin alla, mutta kipparilla oli vähän vaikea istuma-asento.




Ps. Benalmadenan ja Torremolinoksen erottaa Raumanjokea pienempi oja. Onneksi raja oli merkitty kyltillä muuten emme olisi tuota ylitystä huomanneet.

_

1 kommentti:

  1. Vau, onpa huimaa arvonnousua paikalta 1000 vai mitä se viimeksi oli? Taitaa tuoltakin paikalta olla pari kilometriä suihkuun... Naisten suihkussa oli torakka silloin elokuussa, mutta ei mikään ihme kun näki sen siivouksen tason (just tuossa kyseisessä satamassa). Vähän suihkusta vettä seinille ja lattialle, ei puhettakaan pesuaineesta tai harjasta...

    VastaaPoista