torstai 3. syyskuuta 2009

HIEKKARANTOJA RIITTÄÄ

30su 08 09 Déniasta Gandiaan

Iloinen kisahenki jatkui Déniassa. Tänään aamulla naiset sousivat kilpaa. Espanjalaiset soutajanaiset olivat naisten näköisiä, eivätkä mahdottoman reiteviä kuin guernseylaiset. En pystynyt vertailemaan soutunopeutta. Yllättävän nopeasti kisakatos hiljeni puolelta päivin kisan jälkeen. Langaton nettiyhteys toimi vain tässä kisakatoksessa, joten vietin hetken aikaa siinä lähettäen edellisen paketin blogiin. Taas sain toimistosta apua seuraavan satamapaikan, Real Club Nautico Gandian, varaamisessa.

Dénia 1425 log 3021

Tuuli oli noussut jo kahdestatoista lähtien ja oli nyt 8 m/s kun ajoin ulos Denian aallonmurtajasta. Avasin rullukan kohta kun pääsin vapaaseen veteen. Hyvää vauhtia pelkällä etupurjeella. Eilinen ison lasku muistissa ei antanut intoa ottaa isopurjetta lainkaan käyttöön. Jouduin heittämään pari jiippiä pitääkseni tuulen siedettävässä kulmassa takalanteella, kun se puhalsi täysin takaa. Pitkin matkaa valkea hiekkabiitsi jatkuu katkeamattomana hotellirivinä. Aiemmin olen ajatellut manner- Espanjan rantalomakohteiden olevan lähinnä Costa del Solilla, mutta näitä riittää ja riittää vaan. Nyt mainostetaan Playa Blancaa, jollaisen olen aina sijoittanut Kanarian saarille. Kiihtyvällä tahdilla näytetään rakentavan kaikkialle lisää toinen toistaan korkeampia hotelleja. Tuulta oli yli kymmenen metriä sekunnissa, kun vedin etupurjeen sisään. Ilmoittamani ETAn mukaisesti rantauduin klo 1800 Candiaan. Soitin VHFllä satamatoimistoon ja sain paikkanumeron. Laiturin päässä vaan ei ollut mitään numerolappua, onneksi näin pojan odottavan yhdellä niistä. Nyt sivutuuli tuotti huomattavaa vaikeutta jo lähestymisessä. Saati sitten, kun laiturien väli oli tavattoman pieni, vähän enemmän kuin Immigrantin pituus. Toisella yrittämällä satamapoika jo ymmärsi tulla alapuolisen veneen keulaan ja niin saimme taitettua veneen kaiken lisäksi melko ahtaaseen väliin. Kaikki te, jotka olette olleet seilaamassa nyt, uuden moottorin ja kolmilapapotkurin vauhdittamissa peruutuksissa tiedätte, että Immigrant kääntyy hyvin. Totesin vaan kun pääsin laituriin, ettei Immigrantissa sentään saranaa ole keskellä.

Gandia, Real Club Nautico Gandia, 1800 log 3039, 18M Mh 388,1 1,2h



Sisään kirjoittautumisessa tyttö yritti tavata osoitettani Kiviniemenkatu, autoin häntä, mutta tyttöhän sanoi sen olevan Russialla. Toisen kerran, kun epäillään ryssäksi. Satamamaksu 33,52€. Nythän on sesonkiaika ja hinnat puolittuvat kuukauden kuluttua.



Valkealla piitsillä riitti väkeä aina kahdeksaan saakka. Kävin ensin Välimeressä uimassa ja sitten clubin altaalla. Uidessa laskin sammakkovetoja ja totesin tekniikan kaipaavan parannusta. Seuraava altaanmitta kämmenet kauha-asennossa pudotti vetojen määrää 20% (taas tuo ainainen laskija –kellokalle mikä kelloKalle)- Viimeisellä vedolla alkoi jalkapohjasta krampata, joten harjoitus jäi siihen. Valmistin kymmenen maissa ison kattilallisen spagettia kera kanan ja tyyliin mitä muuta kaapista löytyy. On meneillään kaappi-inventaario. Unta 2330.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti