keskiviikko 30. syyskuuta 2009

NELJÄS YKSINPURJEHDUSJAKSO ALKAA

27su 09 09 Jussi lähti töihin

Aamulla herätys 0530, kun Jussi lähtee takaisin Helsinkiin. Viisi minuuttia yli kuuden taksi tuli noutamaan miehen laiturilta.



Nukuin yli kymmeneen ja kävin hakemassa torakatonta suihkutilaa kauempaa, mutta nämä tilat olivat surkeammassa kunnossa, kuin se lähempi. Levyovet oli potkittu rikki ja poltettu sekä käytetty tuhkakuppina. Sade on tuonut tullessaan taas nokilaskeuman kannelle, joten pesin täkin ja tankkasin vesitankin. Puolen päivän jälkeen ajoin torre controliin ja palautin suihkukortin.

Benalmadena 1230 log 3826 Mh 500,6



Sade tuli taas päälle, kun lähdin liikkeelle satamasta. Oli taas niin kotoisa olo kun sain pukea purjehduspuvun päälleni. Tuuli oli täysin vastainen, joten ajoin koko matkan koneella. Olin tehnyt reitin 20 metrin syvyyskäyrälle. Tässä kohtaa tuntui olevan tavattoman paljon verkkoja. Tuon tuostakin jouduin antamaan helmille komennon mennä ullommaksi. Fuengirolan edustalla seitsemän delfiiniä uiskenteli, mutta kuvaamisen kannalta liian kaukana. Yllättäin nopeus tippui viidestä neljään solmuun. Epäilin ajaneeni verkkoon, seisautin kulun ja pakitin hetken matkaa. Sama nopeus säilyi, joten en ollut vetänyt verkkoa perässäni. Oliko verkko tarttunut potkuriin? Käänsin hetkeksi kulkusuuntani takasin päin ja nopeus nousi hetkessä kahdentuhannen kierroksen vauhdilla yli kuuden solmun. Vastavirta Fuengirolan lahdessa oli siis melkoinen. Helpottuneena seurasin suulien kalastussyöksyjä. Sade oli loppunut tässä vaiheessa ja ajoin Marbellan ensimmäiseen satamaan odotuslaituriin. Kävelimme marineroksen kanssa ilmoittautumaan ja tarkastamaan laituripaikan.

Marbella, Marina La Bajadilla 1700 log 3847, 21M Mh 505,3

Satamamaksu 27,12€. Marineros oli tarkkana, että peräköysi tulee riittävän tiukkaan. Ihmettelin tätä, kun veneestä poistuminen osoittautui vaikeaksi, varsinkin kun vastassa on valaisinpylväs. Myöhemmin ymmärsin kiinnityksen tärkeyden. Sillä samassa satama-altaassa on kalasatama ja troolarit ajavat täysillä laituriin ja aiheuttavat vaarallista aallokkoa.



Veneen kiinnitysruljanssin jälkeen selvittelin aluksen kuntoon ja aloitin pyykinpesun koneellisella asusteita. Illalla kävin tutustumassa Marbellan sokkeloiseen kaupunkiin.
_

1 kommentti:

  1. Tervehdys kipparille täältä ensilumen mailta.
    Purjehduspuvun pukeminen tuntui sinusta kotoisalta.Hyvä vaihtaa välillä asuakin,ettei shortsit kulu liikaa.Kotoisalta tuntuu täälläkin vaihtaa talvirenkaat auton alle vaikka aurinko muistaa meitä vielä häikäisevillä säteillään.
    Onnea yksinpurjehdukselle Kalle.
    Soili

    VastaaPoista