tiistai 22. syyskuuta 2009

IBIZA MAAILMANPERINTÖNÄ

19la 09 09 Maailmanperintönä Ibiza



Aloitimme päivän veneen huollolla ja käymällä suihkuissa. Ilmoittauduimme satamaan kahdeksi yöksi ja olimme iloisesti yllättyneitä, kun satamamaksu oli vain 87,95€. Laskimme yötä kohden tulevan 43,90 €. Molemmilla meillä on ollut käsitys Ibizasta vain entisenä jetsetin bailupaikkana. Nyt jouduimme korjaamaan käsitystämme kun tutustuimme Ibizaan maailmanperintökohteena.



1600-luvulla Dalt Vilan linnoituksen muurien sisään rakennettu kaupunki osoittautui viehättäväksi ja vaihtelevaksi. Siinä näkyi kaikkien yläkaupunkia käyttäneiden kansakuntien kulttuuriset piirteet. Puolustusmuurit ovat hyvin säilyneet ja kaupunki on ollut todella vaikea valloittaa. Nämä vallit ovat toimineet mallina tuleville puolustusrakennelmille Espanjassa.



Kohde on hyväksytty listalle luonnon ja kulttuuriperinnön edustajana vuonna 1999. Dalt Vilan linnoitusmuurien lisäksi kohteeseen sisältyvät myös muurien ulkopuolella sijaitseva hautakrypta (Puig des Molins Necropolis), erityinen merikasvi Posidonia sekä (Ibizan saaren eteläosassa, Sant Josep de sa Talaiassa) foinicialaiselta ajalta sa Caletan esiin kaivettua asutusta.



Pistäydyimme tutustumassa myös Ibizan kuuluisiin biitseihin. Sieltä poistuimme ruokakaupan kautta taksilla takaisin veneelle. Kävimme suihkuissa pesemässä jalat hiekasta. Päätimme täydentää blogin puuttuvat osat ennen syömään menoa. Kirjoittelimme tekstejä ja valmistelimme kuvia koko illan ja alkuyön. Emme saaneet veneellä nettiyhteyttä ja tiesimme El Divinossa olevan langaton nettiyhteys, joten pyrimme sisään kahden maissa. Olisimme joutuneet maksamaan 40 euroa per nenä. Siihen jäi se erilaiseen kulttuuriin tutustuminen ja sisällä tapahtuva työskentely. Menimme kuuluisan yökerhon ( El Divino) roskiksen päälle lähettämään materiaalin maailmalle. Olimme aika hurmahenkisessä kunnossa kun tulimme veneelle ja katsoimme vielä tunnin kuvasaalista matkan nähtävyyksistä. (Kaikki tämän sivun kuvat ovat Dalt Vilasta).



Ps. Nora me katselimme Ibizassa vain maailmanperintöä, kahvilat jäivät kuvaamatta-

-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti