torstai 1. lokakuuta 2009

PINTAVERKOT

29ti 09 09 Marbellasta Esteponaan

Nukuttuani pitkään valmistelin kaikessa rauhassa siirtymäpurjehdusta Esteponaan. Tuulta näyttää olevan sen verran, että saatan päästä purjehtimaan. Poistin jenuapurjeen aurinkosuojan. Suihkussa käynnin jälkeen maksoin toisen päivän Marbellassa ja palautin kulkuläpyskän. Onneksi D-portin aitaus on niin lyhyt, että sen pääsee kiertämään meren kautta. En nimittäin saanut yhteyttä portissa olevalla mikrofonilla toimistoon.



Marbella, Marina La Bajadilla 1130 log 3847 Mh 505,3

Jännittävä tilanne syntyi aallonmurtajan sisällä, kun minua vastaan ajanut vene kääntyi poikittain kalastusaluksen eteen. Vähältä piti, ettei rytissyt. Huuto oli sen mukainen. Päästyäni ulos satamasta 1145 aukaisin rullukan täytenä ja tyydyin neljän ja puolen solmun nopeuteen. Soitin Telkolan Timolle Niinirannan purjeneulomoon ja pyysin häntä lähettämään sakkeleita mastoratsastajiin. Tällä tylsällä pätkällä olin tyytyväinen, että automaattiohjus toimii kunnolla. Jäi aikaa heinäkuisen Vene-lehden lukuun. Tuuli heikkeni ja otin kaulapurjeen sisään 1415. Lähestyessäni Esteponaa näin ensimmäistä kertaa Välimerellä pintaverkot pauloineen. Väistin ne onnekkaasti.

Estepona, 1504 log 3863 16M Mh 506,5 1,2h

Huuteli satama-altaassa VHF kanavalla 9 aikani ja kun en saanut vastausta kiinnityin odotuslaituriin. Marineros saapui vasta kun jo kävelin salkkuineni kohti satamatoimistoa. Hän saattoi minut ulos laiturilta, ulospääsyynkin tarvitaan kulkukorttia. Tätä satamaa leimaavat voimakkaasti sinivalkoiset raidat rakennuksissa. Esitin satamatoimistossa heti alkuun aiemman käyntini dokumentit ja sekös neitoja helpotti. Sain saman paikan kun edellisellä kerralla, Pantalan 4, paikka 186. Satamamaksu oli sama kuin kuusi viikkoa sitten 31,05 €. Sain taas kanta-asiakkaana punaviinipullon. Siirsin veneen paikkaan 186. Nyt netti toimii sisälläkin ja keskustelimme Nean kanssa tunnin skypessä. Illalla tutustuin uudelleen Esteponaan. Niin paljon on uusia kaupunkeja tullut käytyä, ettei heti muista uudelleen kulkiessaan kaupungin pohjarakennetta. Pikkuhiljaa se aukeni ja löysin samaisen aukion, jolla nautimme paellat Tuulan, Nean ja Jorman kanssa. Nyt tyydyin lohi-wrapiin. Netti ei valitettavasti toiminut enää kun palasin veneelle, joten blogin täydennysosat saavat odottaa huomiseen.



_

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti