maanantai 26. huhtikuuta 2010

NAZARÉ

19ma 04 2010 Nazaréssa

Aamusuihkujen yhteydessä saimme maksettua satamamaksun kahdelta päivältä (27,89 €). Emme joutuneet näin ikkunassa olevalle mustalle listalle maksamattomista öistä.

Palautimme auton illalla tehtyämme ristiretken kahteen maailmanperintöluostariin. Olimme menossa Nazarén yläkaupunkiin Sitioon syömään. Nuoruuden aikainen ystäväni Helena (os.Ora)soitti. Hänkin oli ystävänsä Timon kanssa Nazaréssa ja etsivät ravintolaa. Sovimme, että menemme neljästään yläkaupunkiin illalliselle.



Helenan ja Timon piti tulla seilaamaan kanssani joiksikin päiviksi, mutta heille tuli este ja he joutuvat kiiruhtamaan matkailuautoillaan nopeammin Suomea kohti. Menimme kiskovaunulla jyrkkää rinnettä ylös.



Kiskovaunusta ylösnoustessa sai hyvän käsityksen Nazarén kapeista kortteleista.



Ylhäältä oli komeat näkymät alakaupunkiin. Kaksi tuulihaukkaa antoi lentonäytöksen ja olivat lähimmillään neljän metrin päässä, kun kieppuivat jyrkän kallioseinämän tuntumassa. Valitettavasti illan valo oli liian vähäistä, joten kuva jäi saamatta.



Nazarén hiekkaranta odottaa kesää ja vierailijoita. Vierasvenesatama näkyy hiekkarantojen välissä.



Sition kirkossa on musta neitsyt, jonka ritari on tuotu Nazaretista. Kaupunki on saanut nimensä tästä ritarin lahjoittaman neitsytpatsaan alkupaikasta.



Söimme hyvät ruoat aivan kirkon lähellä olevassa ravintolassa ja puhetta riitti yllin kyllin, pitihän päivittää 40 vuotta.

_

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti