maanantai 5. huhtikuuta 2010

PORTO SANTO

huhtikuu 2101 Pääsiäisenä Porto Santossa

Alkuun näytti varsin yksitotiselta oleskelumme Porto Santossa. Kävelimme sataman ja supermarketin väliä ja kummastelimme lokkeja, jotka osasivat aukaista laiturin hanoja ja juoda niistä vettä.



Jouduimme pitämään Porto Santossa pääsiäisen ajan tuulta. Onneksi päätimme bungrauskeikalla varata taksin saarikierrosta varten. Kuski lupasi näyttää kaiken kahdessa tunnissa hintaan 40 euroa.



Zimbralinha sijaitsee saaren länsikärjessä ja se oli meidän ensimmäinen seisahduskohteemme.



Näytimme opaskirjasta kuskille varsin outoa kalliomuodostelmaa. Hän sanoi, ettei sinne pääse taksilla, ajoi kuitenkin varsin huonokuntoista tietä (auto jäi kerran kiinni kalliolle) melkein ylös saakka. Kävelimme sata metriä ja olimme varsinaisella nähtävyydellä.



Pico de Ana Ferreira on vulkaanista kiveä ja se on muodoltaan neliskulmaisia puikkoja. Näytti siltä kuin joku olisi päättänyt tehdä jalkakäytävän reunuskiveä luonnon menetelmällä.





Vulkaaninen kivi oli täysin säännöllistä ja siinä oli terävät kulmat.



Valitettavasti aurinko paistoi kalliolaen päältä, joten kokonaiskuvaa tästä muodostelmasta ei kyennyt ottamaan.



Tämän nähtävyyden polkujen varsilla kasvoi kauniin näköinen lihansyöjäkasvi. Jokin kihokkilaji oli kysymyksessä.



Kuljettajamme Jose do Portugal (kännykänumero 961961458), jota suosittelemme kovin, selosti koko ajan saaren ominaisuuksia selkeällä portugalilla. Olin ihmeissäni kun sain selvää hänen ja Tommin keskusteluista, vaikka tämä kieli onkin varsin vaikeaa.



Jose vei meidät erikoisvierailulle pieneen viinikellariin, jossa maistelimme kahta erilaista Madeiraa. Vuosikertaviinit näyttivät olevan ylähyllyllä.



Porto Santon saari on varsin pieni 11x6 km ja ajoimme sen kahdessa ja puolessa tunnissa kymmenellä pysähdyksellä. Ilman tätä saarikierrosta meille olisi jäänyt valju kuva Porto Santosta. Tämähän on kerrassaan hieno saari, jossa on paljon nähtävää.



Viimeisellä seisahduksella, Pico de Baixolla, näimme harjalinnun.



Sieltä avautui myös näkymä satamaan. Hollantilainen hinaaja Daniel oli kylkikiinnityksessä ulommassa laiturissa. Kävimme sunnuntai-illalla kertomassa Kanariansaarten satamista ja ihastelemassa hinaajaa.

05ma 04 2010 Kohti manner-Portugalia

Tuulet ovat ennusteiden mukaan pienenemässä alkuviikolla. Samoin aallonkorkeus laskee neljästä kahteen metriin. Olemme suunnitelleet lähtevämme koti Cascaisia maanantai-iltapäivällä, jolloin tuulen pitäisi olla alle 10 m/s. Pari päivää se puhaltaa täysin päin näköä koillisesta muuttuen keskiviikkona suunnaltaan vaihtelevaksi. Matkaa Cascaisiin on 477 mailia (plus kryssin tuomat mailit). Seilaamme ensin pari päivää pohjoiseen ja sen jälkeen heitämme vendan, toivottavasti suoraan kohti Lissabonia tuulen käännyttyä itään. Olemme varanneet muonaa kuudeksi päiväksi, seilaus kestänee viisi vuorokautta. Soitan Nealle matkan etenemisestä satelliittipuhelimella, joten pysytte ajan tasalla.

_

1 kommentti:

  1. Tuo ihmeellinen kivimuodostelmahan on samanlaista kuin Giant's Causeway Pohjois-Irlannissa (joka on maailmanperintölistalla!).

    Hyviä kelejä teille, ei liian friskiä tuulta!! Sivumyötäisestä tuskin tällä legillä on pelkoa... :). (Ne jotka sitä friskiä sivumyötäistä on aina toivottamassa, eivät ole koskaan olleet friskissä sivumyötäisessä, tuulessa siis.)

    VastaaPoista