maanantai 26. huhtikuuta 2010

PURJE VAI MOOTTORI?

20ti 04 2010 Nazarésta Figueira da Foziin

Herätys 0630 ja lähdin suihkuun. Kävellessäni sinne yövartija oli jo käsi ojossa ottamassa avainta. Kerroin kellon olevan vielä vaille seitsemän ja käyväni ensin suihkussa. Ymmärsikö hän? Tiedä häntä, mutta siihen hän jäi kolmen koiran kanssa odottamaan. sain avainpantin (25€) takasin, kun luovuin avaimesta. Puoli seitsemäksi suunniteltu lähtö vähän viivästyi taas.

Nazaré 0748 log 7041 Mh 793,9

Asuntovaunualueella meillä oli saattojoukko heiluttamassa, Helena ja Timo siellä ottivat kuvia. Meillä oli 38 mailin matka edessä Figueitra da Foziin. Tuulta ei juurikaan ollut, vain 1,5 m/s.



Tuuli virkosi pikkuhiljaa päivän lämmitessä ja yhdeltätoista saatoimme aloittaa seilauksen, nostimme ison ja avasimme rullukan täydeksi. (1058, log 7057, ajettu 16M, tuulta 4,9 m/s E, v 6,2kn). Aallokkoa ei ollut, joten pääsimme seilaamaan ihanteellisissa olosuhteissa avotuuleen. Janne on pohtinut, että jos hän hankkii paatin, niin siinä ei ole mastoa. Olen yrittänyt osoittaa seilien erinomaisuuden ja nyt niistä saimme nauttia. Vieläkään Janne ei ollut vakuuttunut. Hän on vauhtiveikkoja. No keksin ratkaisevan pointin purjeveneen puolesta. Nopealla moottoriveneellä Janne on kohta karilla, kun tekstailee niin paljon kuin tekee. Tämä perustelu Jannea vähän nauratti.



Laskimme purjeet kolmen ja puolen tunnin seilauksen jälkeen Figueira da Fozin edustalla. Ajoimme viranomaislaituriin ja kippari kävi tekemässä sisäänkirjautumisen. Saimme valita ykköslaiturista vapaana olevan paikan. Taisin ajaa samaan paikkaan kuin elokuussa viime vuonna.

Figueira da Foz 1500, log 7079 38M, Mh 798,1 7,25 /4,2

Menimme seuraavaksi pitkän laiturin kautta samaiselta kaverilta, joka otti viranomaishuoneessa tiedot, hakemaan portin koodin. Internet osoitteen ja koodin saamme huomenna ruskeasta kahvilasta satama-aidan ulkopuolelta. Kävimme suihkussa ja pidimme hetken sadetta kajuutassa.

_

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti