tiistai 6. heinäkuuta 2010

SATEENVARJOT

03la 07 2010 Cherbourgissa kolmannen kerran

Heräsimme 0930 omia aikojamme. Ennen aamupalaa Nea teki kymmenen kilometrin lenkin ja tutustui samalla kaupunkiin. Satamakonttorin tyttö tuli juuri silloin kysymään maksua. Lupasin käydä maksamassa toimistossa. Kävin maksamassa kahden yön satamamaksun 64,40 €. Puolen päivän maissa lähdimme venetarvikeliikkeisiin ja ne olivat tietenkin siestalla. Menimme tutustumaan kaupunkikeskustaan. Cherbourgissa oli markkinat (joka kuukauden ensimmäinen lauantai) ja keskustan kadut olivat muuttaneet muotoaan. Kävimme ruokaostoksilla Marche Plussassa, joka saattaa olla venesatamaa lähinnä oleva kauppa. Veneelle kävellessämme osuimme Cherbourgin sateenvarjokaupan kohdalla.



Kahden jälkeen pääsimme venetarvikeliikkeeseen (niitä täällä on runsaasti ja hyvin varusteltuja). Ostin uuden Muston mustan purjehdusasun. Edelliselle vuodesta 2002 lähtien käyttämälleni keltaiselle puvulle olivat mailit (15 000) tulleet täyteen ja se oli menettänyt suuren osan ominaisuuksiaan.



Illalla menimme syömään keskustaan, Nea söi kanafajitaksen, joka ei ollut erityisen hyvä. Kalle hoiteli taas alas kattilallisen simpukoita.



Tämä seisahdus oli kolmas käyntini Cherbourgissa kahden vuoden sisällä. Kaupunki on saanut yleisesti ja mielessäni romanttisen maineensa elokuvasta Cherbourgin sateenvarjot. UJoka tiistai täällä järjestetään elokuvan paikkoihin tutustumiskierros, joten en ole ainoa, jota tuo romanttinen elokuva on koskettanut. Nea toisin irvailee minulle automekaanikon laululla. Kuitenkin tämä on sotien – mm. Normandian maihinnousun – runtelema satamakaupunki, joka ei ole erityisen kaunis.

Teimme illalla reititystä ylöspäin. Ensimmäinen seisahduspaikka olisi Dieppe. Joka tapauksessa meille tulee yönylipurjehdus ja olemme valmiit seilaamaan edemmäksikin, vaikkapa Boulogne sur Meriin.

-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti