maanantai 30. toukokuuta 2016

NEMO

27pe 05 2016 Turistipäivä Suomenlinnassa ja Helsingissä.
Kävin perjantaina Suomenlinnassa katsomassa kuvauskohteita ja treffaamassa Räihän Ullaa, jonka kanssa meillä on yhteistä työhistoriaa vuodesta 1977. Värimaailmaa täydensivät Sinitiaisen lisäksi Bastioni Bielke ja Kurtiinitalo sekä Upseerikerho. Alakuvassa Kauppatorinranta, Senaatintori, Rantakasarmin portti ja Helsingin uusin yleinen sauna- ja ravintolarakennus Löyly.
28la – 29 su 05 2016 Helsingin edustalla 28la 05 2016 Nokkalasta Katajanokalle.
Pitkästä aikaa pääsin merelle. Sovimme Jorman kanssa jo keväällä purjehdusretkestä Helsingin edustalla. Lähdimme Jorman EF34llä Nuottanimestä pistettyämme ison puomille. Täyspilvinen taivas ei tummentanut uusia tummenevia silmälaseja täysin.
Pikkuhiljaa iso sai kipparinkin hyväksymän muotonsa ja pääsimme seilauksen makuun.
Lähestyessämme Suomenlinnaa tuli Kustaanmiekassa vastaan perinnealus.
Kustaanmiekan rantavarustus ja sen fyyri.
Löysimme saman laituripaikan kuin viime vuonna Helsingin Vierasvenesatamasta Katajanokalta. Lauantainen merimatka oli 14 mailia ja kulutimme siihen aikaa neljä tuntia.
Veneitä ei ollut paljon, mutta sitäkin mallikampia. Nemo, Belmont, Navigaattor ja Relandergrund, entinen Rauman majakkalaiva. Sauna oli liian lämmin ja löylyhuoneen ikkunaa oli pakko pitää auki. Vietimme turhankin pitkään ajan saunareissulla ja niin suurin osa ravintoloiden keittiöistä oli sulkeutunut. Löysimme maukkaan burgerimestan Stonen, Makkaratalon ja Stokkan välistä.
29su 05 2016 Harmajasta ulos ja Espooseen. Groisanttikahvien jälkeen pääsimme liikkeelle Katajanokan rannasta ennen puoltapäivää. Ohitimme siviilikäyttöön vapautuvan Merisotakoulun.
Venevajat, Aliupseeritalo ja Aleksanteri Nevskin katedraali, Suomenlinna kirkko, joka toimii myös majakkana.
Harmajan ohituksen jälkeen sääennusteen mukaisesti aurinko alkoi paistaa täydeltä terältä. Seilasimme ulos etelää kohti ja käännyimme lännen kautta pohjoiseen sinänsä kivikkoisella Helsingin edusvesillä.
Sain hyvän käsityksen sulavasti seilattavan Nemon, EF34n, vauhdista, kun liityimme viikonvaihteen paluuliikenteeseen. Muita veneitä tuli perä edellä vastaan. Sunnuntaipäivän aikana kertyi maileja 25. Vantit tuli kiristettyä vauhdissa ja sokitettua sekä suojattua ennen veneeltä poistumista Nokkalassa. Kiitos hyvästä seilausreissusta Jormalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti