torstai 25. elokuuta 2016

SIIRTOSEILAUS

25to 08 2015 Suurisuunatainen siirto
Eilen, kesken helteisen iltapäivälevon, koputettiin Immigrantin keulaan. Tämän poikkeuksellisen äänen sai aikaan marinero, joka ilmoitti pakollisesta siirrosta toiseen paikkaan. Sovin tulevani yhdentoista maissa. Tämä hyvä, sanoi merinero ja kertoi iltapäivällä jollan olevan miehittämätön. Paikka ilmoitettaisiin siirtovaiheessa. Aamulla tullessani veneelle kokeilin moottorin käynnistymistä. Volvo oli palannut helppoon käynnistykseen. Tuosta iloitsin todella niin tuntuvasti, että meinasin katkaista alkoholittoman kuukauden voitto-oluella. Sain kuitenkin hillittyä itseni. Ilmoitin VHFllä olevani valmis siirto-operaatioon, sain tavanomaisen espanjalaisen vastauksen, pitää odottaa jonkin aikaa.
Pyysin tunnin odottelun jälkeen luvan saada mennä ulos satamasta tsekkausajolle. Marinero ilmoitti olevansa edelleen yksin toimistossa, joten se sopi hänelle oikein hyvin. Ajoin aallonmurtajasta ohi ja harjoittelevien optarien ja väistelin sisään tulevaa laivaa, jota hinaajat avustivat. Automaattiohjaus toimi moitteettomasti. Nyt kun Volvon käynnistymishäiriö on poistunut, niin uutena ongelmana on vajavaiset kierrokset. Tähän saakka Volvon (D1-30) maksimikierrokset ovat olleet 3600 ja nyt kone otti vain 2700 kierrosta. Mistä kiikastaa? Käyntiääni on palannut mukavan tasaiseksi. Moottori toimi kuitenkin hallittavasti ja kiinnityin helposti Puerto de Las Palmasin Reseption laituriin. menin toimistoon kovin turhautuneen tuntuisen marineron juttusille. Hän kirosi koko ARC purjehduksen Atlantin pohjaan. Lisäsin vielä paineita, kun torjuin tarjotun paikan Pantalan T:ssä. Keskustelu oli molemminpuolista huokailua, pään hieromista ja käsien levittelyä. Saman aikaisesti joku soitti ja oli samalla asialla. Ymmärsin tuskastuneen selvityksen, ettei paikkoja yksinkertaisesti ole jaettavana. Omassa asiassani päästiin eteenpäin, kun marinero kertoi R-laiturin olevan yli kymmenmetrisille veneille. Ihmettelin, mutten ehtinyt sanallisesti kertoa kantaani ennen kuin hän sanoi Immigrantin olevan vain kahdeksan metriä. Oikaisin väärinkäsityksen ja kerroin mitaksi 11,3 metriä. No nyt löytyi paikka samaisen laiturin päästä, jopa kylkikiinnityksellä. Tämä paikka, R30, on varattu tämän kuun loppuun saakka, mutta marinero uskoi sen pysyvän vapaana.
Vielä ei ratkennut onko mahdollista saada paikkaa marraskuun loppuun saakka. Satamakapteeni Manuelo tulee lomalta 19 syyskuuta ja tuolloin menemme pyytämään rukoillen paikkaa yli ARCn lähdön. Tämä Atlantic Rally for Cruiser ajaa suurimman osan veneistä muihin saarten satamiin. Viime vuonna Immigrant oli Puerto Mogánissa. Arkin lähtöviikon olin majoittuneena Masin ja Timon kanssa pienessä veneessä, jota ruotsalainen vuokraa asuinkäyttöön. No olihan sekin kokemus. Nyt ajoin paikkaan R30, jossa olen aiemminkin ollut.
Jos jollakulla on ajatus Volvon käyntiongelmassa, siis kierrosten vähenemisellä, olisin kiitollinen saamistani ohjeista tilanteen korjaamiseen. Sähköpostiosoitteeni on edelleenkin: immigrant.ns(at)gmail.com. Gracias y Saludos, Popi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti