sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

ÖIDEN VIETTOA

Touko- ja kesäkuun vaihde 2017, Las Palmas G.C.
kovat tuulet vähenevät onneksi iltaa kohti ja näin suuntasin La Isletaan kuvaamaan auringonlaskua. Onni oli matkassa ja Teneriffan Teide näkyvissä. Tuuli on ollut pitkään pohjoisessa ja näin Sahran hiekkapöly ei sumenna koko maisemaa. Ensimmäisellä Kanariansaarten seilaukselle vuonna 1987 piirtäessäni tuota neitseellistä maisemaa ihmetteli Tonttilan Make, että missä olen noin kauniin nuoren tytön rinnan nähnyt. – Kieltämättä, kaunis silhuetti.
Olen pariin otteeseen käynyt autolla Isletassa kytistämässä kuvanottohetkeä, mutta aina on ollut harmina tuo Caliman tuoma harmaus. Vieläkään en löytänyt ihannepaikkaa ylhäältä Isletan rinteeltä, mutta onhan minulla aikaa tällaiselle yöharrastukselle tällä Aina Vapaa Seilauksella.
En ole unohtanut purjehdusharrastusta, vaikkei irtiottoa laiturista olekaan tullut suoritettua vähään aikaan ja maksoin laituripaikankin syyskuun alkuun asti. Eivät antaneet puoleksi vuodeksi, vaan vain ARCn alkuun saakka. On siinä harmilloinen kisa, kun ajaa asukkaat pois kotisatamastaan. Viime yönä seurasin Savannan kotona America´s Cupia. Melkoista vauhtia mennään purjevoimalla. Suosittelen sydämellisesti katsomaan, miten tärkeä merkitys on oikealla taktiikalla lähdössä.
Ja lopuksi mietittävää tuosta otsikosta ÖIDEN. Taipuuko yö tuolla tavalla monikon genetiivissä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti