keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

LENTO KESKIKESÄN FIESTAAN

17ke 06 2015 11:30 Las Palmas G.C. – Norwegian – Stockholm SWE 18:15,Ruotsin aikaa 17:15
Immigrantin loppuhuolto ennen Suomen lomalle lähtöä: Jääkaapin tyhjennys ja pesu, torakkahotellit ja -myrkky, virrat pois ja maasähkö irti, isopurje sisälle kajuuttaan ja aurinkosuojan toisenkin puolen asennus. Ruumaan menevä laukku ja lentolaukun mitat täyttävä nousivat keulaluukusta täkille ja laiturille ohikulkijan avustamana. Veronican mies kyyditsi Järviset ja minut kentälle vartissa. Pitkät olivat jonot Norwegianin tiskeillä. valitsimme oikein ja pääsimme inhimillisellä jonotuksella tiskille. Olin punninnut matkatavarakassini huolella 17 kiloon saakka ja todennut, ettei mitään huolta ole, kun lakuun ei enää mahdukaan mitään. Toisin vain oli käynyt ja puntari näytti 21,5 kiloa. Sain ankaran puhuttelun virkailijalta. Kaivoin jo setelin käteeni, mutta neito totesi, että menköön. Katsoi kyllä tarkasti perääni, kun kannoin ylipainoisen käsitavaralaukun. Olisi pitänyt nostaa se kevyesti olkahihnalle.
Ilmeisesti tämä ylipaino aiheutti sen, että sain takarivin paikan. Noh vierelleni tuli kaunotar, nimeltään Maya ja kerroin hänelle seilauksestani ja Suomen yöttömästä Juhannusyöstä (mielenkiintoinen tautologia). Juuri kun päästiin kymppitonniin kääriytyi Maya itseensä ja pisti laput luukuille.
Koetin kovasti paikallistaa lentoreittiä ja Euroopan mantereen kohtaamispaikan minun olisi kyllä pitänyt tunnistaa. Ei ollut apua netistä, vaikka Norwegian mainostaa nettiyhteyden löytyvän koneistaan. Mitä vielä. Meille takariviläisille löytyi muutenkin vähäisesti menu- valikoimastakin.
Vasta Biscayalle päästyämme osui kaksi tuttua Pohjois-Espanjan kaupunkia silmiini, San Vicente de la Barquera jäi koneen paarpuuriin, viisi vuotta sitten toukokuussa olin siellä. Juuri tätä kirjoittaessani tulimme Ranskan ylle, ylitämme Rochellen kellon ollessa 14:50. Roompotinnäin viimeiseksi ja sen jälkeen oli pilvipeitto. Maya osoittautui loppuvaiheessa Maijaksi. Hyvin Ruotsin flikka nukkui koko matkan, enkä viitsinyt herätellä häntä, joten paikat olivat aika piukoilla.
. Suomessa on kuulemma melko viileää, mutta Ruotsissa vasta olikin kylmää.Kohti Keskikesän Fiestaa tässä matkataan kuitenkin. Pieni verryttely täällä Arlandassa ja matka jatkuu runsaan tunnin päästä. Taas oli Boarding Pass viitisen minuuttia hukassa. Hermot ovat kunnossa, kun kainalo ei hionnut. Miten ihmeessä olen vetänyt ammattilaisille tutustumismatkoja Baltiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti