keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

NEMO

27la-28su 07 2015 Helsingissä seilaamassa EF34llä
Ystäväni Jorman kanssa olimme saaneet sopimaan viikonvaihdeseilauksen Helsingin edustalla. Kävin perjantaina tervehtimässä joitakin Las Palamsissa kohtaamiani kakkosneloskuskeja ja yövyin Noran ja Helmin luona. Lauantia aamulla varustelimme Jorman kanssa EF 34 veneen NEMOn ja pääsimme puolenpäivän jälkeen seilaamaan Haukilahdesta Suomenlinnaan.
Syötyämme jatkoimme seilailua Harmajan korkeudella ja sieltä Katajnokalle Helsingin vierasvenesatamaan. illalla söimme tapakset ravintolassa, jonka pihaan jo maksoi 10 euroa päältä, kun siellä soitti orkesteri kovaa. Ihmettelin hintatasoa, Jorma vakuutti sen olevan tyypillinen suomalainen ja hesalainen suuruudeltaan. Yö vierähti jutellessa ja aamulla otimme kunnon löylyt hyvässä saunassa. Lisäksi nautimme satamahintaan sisältyvät croisantit ja kahvit. Katajanokalla sijaitsevan sataman sijainti on kerrassaan komea, keskellä suurkaupunkia.
Seilasimme samaa reittiä Kustaanmiekasta ulos väistellen moottoriveneitä, jotka nostivat korkeat aallot. Olin kauhuissani niistä likiajoista, joita hesalaiset harrastavat. Jouduimme väistämään Tallinkia, homma kävi kuitenkin säädyllisesti ja pääsimme kotisatamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti