keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

IMMIGRANT KUNNOS JA UTKLIPPANILLA

24ti 06 2914 Kalmar SWE, Maistuvan iltapalan ja yötrinkkien jälkeen oli autuaallisessa unessa 0730, kun sukeltaja Kevin soitti ja kyseli, että missä olet kun en näe sovitulla paikalla Suomenlippua. Vastasin sujuvalla ruotsinkielellä , että nukuin vielä. Kevin puki sukellusvarusteet päälleen ja plumpsahti satamalahteen.
Vain kuplat kertoivat, missä hän oli. Autoin painovöissä, räpylissä ja kamerassa ennen kun hän pääsi ylös sataman pelastautumisportaita , kuin köysitikkaat. Ihmettelen kuka vähänkin heikompi, tai sitten maisteessa oleva, pelastuu vedenvarasta ylös noilla, kun hyväkuntoisella Kevinilläkin oli selvästi vaikeuksia, eikä olisi painovöitään saanut laiturille ilman apumiestä. Olin esittänyt hänelle piirroksen sukellustapahtumasta ja hän piirsi siihen kaksi lyijykölissä olevaa vauriopaikkaa. taas se keulalisä oli irronnut ja ylempänä oli kuulemma toinen osumajälki. Kevinillä ei ollut kuittivihkoa mukanaan ja hän selvitti, että hänen pitää lähettää lasku Alandialle. Suihkun jälkeen valmistelin veneen lähtökuntoon, lisäsin tankkiin makeaa vettä ja puin kevyen purjehdusasusteen ylleni. Köysiä irrotellessani 1035 vanha ruotsalaispariskunta kyseli olenko todellakin yksin ja pyysivät saada auttaa. Vanha (siis selkeästi minua iäkkäämpi) mies veti keulaa vikasuuntaan ja niin minulla oli poiju perän takana, kun muutenkin oli lyhyt peruutusmatka. Kaiken lisäksi köysi ui käärmeen tavoin vedessä, enkä voinut ottaa tarvittaessa eteenkään. Selvisin siitä kuitenkin kunnialla, vaikka yksin olisin tehnyt irtautumisen mallikkaasti. Ajoin merijakamolle ja tankkasin 421 litraa diesiliä ja ostin Dumple-jäätelön. Nostin ison satama-altaassa ja avasi rullukan käännyttyäni aallonmurtajan jälkeen etelään. Kaukana taivaanrannassa, Kalmarin suntissa oli kolmimastoinen perinnelaiva, jota lähdin seilaamaan kiinni. Alkumatkan reipas tuuli, 9m/s, antoi vauhdiksi 8,9 knuupua. Tunnin päästä pilvet sekoittivat taas kupletin juonen ja vaihtelut olivat suuria, mutta suunta pysyi vakaana. otin spinnun puomin avuksi ja seilasin virasaria. Kolme spinnuvenettä karkasivat, mutta kolme matkavenettä ohitin kevyeesti.
Utklippan
Vaihtelevassa kelissä saavuin Utklippanin majakkasaarelle, se sijaitsee maailmanperintökohteen Karlskronan edustalla. Kuvasin hetken saaren idylliä ja lintuja, niin kuin joku muukin veneilijä.
Valmistin maukkaan eineksen eiliseen tapaan Tuhdeista, mutta uusinta ei sykähdyttänyt. Yli puolenyön oli kello kun nukkumaan meni ja herätä pitää ennen neljää, ennan kun sisempi vene lähtee. 2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti