maanantai 20. lokakuuta 2014

GIBRALTARILLE

19 su Benalmadena - Gibraltar
Lauantain olimme varanneet pyykkipäiväksi. Tiedustellessani pyykkäysmahdollisuutta osoittautui, että pesula on kyllä satama-alueella, mutta veneestä kaukana. Toimistotyttö suositteli käyttämään pyykkäriä, joka noutaa ja palauttaa pyykin kuivana veneelle. Päätin siis työllistää paikallisen yrittäjän. Purjehdusasut tulivat märkinä Immigrantille ja annoimme päivä kuivate ne performanse-tanssin askelin.
Benalmadena on varsinainen papukaijojen paratiisi, maltoimme kuitenkin lähteä sieltä sunnuntaina suunnitelman mukaisesti jo ennen puoltapäivää 1135.
Koko päivän oli rasvatyyntä ja tarkkailimme nopeuden vaihtelua lähestyessämme Gibraltarin salmea. Vauhti hiipui puolellatoista solmulla kun putosimme virrasta. Tällä matkalla keskityimme delfiinien kuvaamiseen ja huomisesta eteenpäin metsästämme valaita kameroin.
Saavuimme jälleen pimeällä satamaan, jollaiseksi saimme Marina Bayn. Gibraltar on varsinainen öljysatama ja puikkelehdimme tankkereitten väleistä, onneksi ne olivat kaikki ankkuroituneita. Mikilläkin oli vaikeuksia saada gib-satamakapteenin äärettömän lyhyestä ja nopeasta puheesta selvää. Löysimme kuitenkin oikean väylän satamaan ja kiinnityimme laituriin 2120. Digitaalinen allekirjoitus ei onnistunut alkuunkaan, lopputulos oli lähinnä AkuAnkkamainen alle. Illalla suunnittelimme seilausta Porto Santoon. Tämän päivän tuuliennusteiden mukaan lähdemme täältä Gibraltarilta suoraan kohti Madeiraa. Loki: Benalmadena 1135 - Gibraltar 2120, log 55 nM, moottorilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti