lauantai 24. tammikuuta 2015

BÖÖRDZEEN

23pe 01 2015 Linja-autolla etelään
Olen ollut maltillinen ja odottanut kelejä seilatakseni PuertoMogániin hakeakseni sinne toimitetun joululahjan. Nyt minulle tuli muutenkin asiaa sinnepäin ja niin päätin hypätä linja-autoon ja ajaa saaren toiselle puolelle. Gran Canarian saari on periaatteessa pyöreä ja Las Palmas ja Mogán sijaitsevat täsmällisesti kehän vastakkaisilla puolilla. Lähtöäni on myös viivästyttänyt aloittamani espanjankielen jatko-opiskelu. Siitä vaan ei näytä tulevan mitään, sillä valittu kirja oli aivan liian vaikea kaikille, jopa opettajalle. Tässä keskusteluryhmässä olen muutenkin niin alatasoa, että pitänee täällä jatkaa omatoimista pänttäämistä ja perehtyä kielioppiin. Ilokseni satamatoimiston María Teressa löysi pakettini ja sen avatessani minua odotti täydellinen yllätys. Halmeen siskokset olivat löytäneet pienen karttapallon, jollaista on etsinyt tiiviisti. Nyt minulla on erikseen kynänteroitin ja maailmankartta pallolla.
Yllätyksiä tuli lisää, kun avasin paketin, joka sisälsi kaksi klassikkopiirrettyä, tietenkin Kippari-Kallesta. Harmi, ettei minulla ollut kannettavaa mukanani, jotta olisin voinut heti katsoa piirretyt, enkä vasta yöllä yhdeltä Las Palmasissa. Kaiken kukkuraksi lempikaramelliäni lakritsia löytyi piippujen muodossa. Tavattoman paljon kiitoksia tästä Kippari-Kalle lahjasta, osuitte suoraan sydämeeni. Lahjaani kuvatessa havaitsin minua tarkkailtavan ja ymmärsin Cherbourgista ja Guernseystä tutun suomalasipariskunnan , Tiian ja Markun, ihmettelevän toimiani. Heidän veneellään sitten taittui aikaa tapahtumia kerratessa.
Viimein irtauduin innokkaasta jutustelusta ja ajoin linjurilla Puerto Ricoon ja taksilla hotellille, missä Lintusia oli kolmessa polvessa. Juttua riitti, niin Rauman tapahtumista, Josesta, kuin Utin pitkästä työ- ja varsinkin purjemaakariurastaan. Intouduin hehkuttamaan otsikon tarinalla, joka oli meille kaikille tuttu, nauroimme katketaksemme. Nimittäin Saarikon Ilu oli Tanskassa varttitonnareiden MM-kisoissa MP 25 purrellaan. ( Veneen ja purjeiden suunnittelijana oli raumalainen Matti Pulli). Illalla päiväkisan jälkeen oli tullut puhe purjeista. Muilla oli melko tuttuja kansainvälisiä purjemerkkejä seileissään. Kun Ilulta oli kysytty näitä eksoottisia purjeita, joissa merkkinä on pienen linnun siluettikuva (Lintunen). Vastasi Ilu suureleisesti, niin kuin vain hän osaa, Böördzeen. Suut olivat multa kisailijoilta jääneet auki, kun raumalaiskippari oli rientänyt hakemaan uuden oluen. Kuulin myös, että Lintusen Matti oli ollut hakemassa Ilun kanssa Immigranttia Pietarsaaresta Raumalle lokakuussa 1987. Maailma on todellakin pieni. Matti lupasi toimittaa tuosta seilauksesta pari kuvaa minulle (tämä muistutuksena hänelle). Kiitos Lintusille illallisesta Ulvovassa Myllärissä. Tapaaminen oli todella hauska, eikä hetkenkään hiljaisuutta ollut. Kolmen tunnin automatkalla Las Palmasiin vahvistui päätökseni seilata saareen eteläosaan lämpimään, jossa sateet eivät vaivaa päivittäin ja lämpötila on kolmisen astetta korkeampi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti