perjantai 21. elokuuta 2015

2.4mR MM RAUMA

KAKKOSNELOSTEN MM RAUMALLA 8.-16.8.2015
Raumalla purjehdittiin elokuun alussa 2.4mR veneiden MM-kisat todella komeassa säässä, aurinko paistoi tuulen ollessa vaihtelevaa. Kaikki suunnitellut lähdöt päästiin seilaamaan tuulen oikuttelusta huolimatta. Maailmanmestaruuskisaan osallistui 103 venettä 19 eri kansakunnasta. Raumalaisista lisäkseni oli keräämässä MM-kisakokemusta ja suurta elämystä Kokkalan Antti ja Lehmuskallion Pekka. Kotikenttäetu näyttikin Anan ja Pekan osalla tuottavan ensi alkuun tulosta, oma kisailuni oli pyrkimystä tehdä puhtaat suoritukset. Heti ensimmäisessä lähdössä varastin. Imma rauhoitteli, että silloin tietää olleensa mukana kisassa, kun lähtee kärkkäästi. Seitsemännen lähdön varastus mustalla lipulla ei anna muuta selitystä, kun vaan en voinut kysyä keulagastilta näkyykö lippuja. Lähdöissä oli täystyö hakea hyvää starttipaikkaa törmäämättä muihin kakkosnelosiin.
Rauman Purjehdusseuran organisaatio pärjäsi erinomaisesti valtaisalla talkooväellä. Keltapaitaisia Ask me toimitsijoita oli kaikkialla avuliaina auttamaan tilanteessa kuin tilanteessa. Mastojen ja purjeiden mittaukset ja veneiden punnitukset sujuivat suorastaan etuajassa. Kaikille kisailijoille oli merkitty oma venepaikka. Parkkitilaa löytyi kisailijoille, asuntoautoille, trailereille ja merkityille venepukeille.
Tilannekuvat MM-kisasta ovat kamerallani Jussi Ahlströmin ottamia. Kiitokset Jussille kuvista ja Immalle purjeista, teknisestä huoltoavusta ja psyykaamisesta. Kakkosnelosten Gran Old Man totesi, että on jo suuri voitto, kun uskaltautuu MM-kisan sadan veneen lähtöihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti