sunnuntai 2. elokuuta 2015

PESOFADI KAUPALL VETT PÄÄLL

2.4mR Rauman ranking 1.-2.8.2015
Raumalla seilattiin viikonvaihteessa 2.4mR Ranking IV. Kovatuulinen epämääräinen sää valitsi koko kisojen ajan. Tämä aiheutti 31 veneen fliitissä vauhdikkaita tilanteita, eikä törmäyksiltäkään vältytty. Kisa oli monelle harjoitusta ja tutustumista tulevaan MM-kisavesistöön. Toivottavasti runsaan viikon päästä alkavissa 2.4mR maailmanmestaruuskisat saadaan seilata hieman rauhallisimmissa tuulissa. Veneitä tuotiin yksi, kaksi tai neljä trailerilla. Imma teki ennätyksen kuskatessaan viisi venettä Kokkolasta, ja lisää niitä tulee.
Väärä kuvaus veneeseen tulevasta vesimäärästä on: Kuin ämpärillä olisi kaadettu vettä syliin ja kasvoille. Kyllä se oli saavillinen kerrallaan tai mieluumminkin uinti tulvanpoisto pintavesiviemärissä. Kunnollinen kuivapuku tarvitsee olla ja mansetit oikein asetettuina. Tämä nimiveneily on todella uuvuttavaa, mutta hauskaa. Kun olin ensikertalaisena kokemassa näitä kisoja, voin olla tyytyväinen 21. sijaani, vaikkei kaikki mennytkään putkeen. Sijoitusta himmentää vähän vanhojen partojen ja mestarien rannalle jäänti – ovat seilanneet jo tarpeeksi, eikä alle 15 asteen lämpötila ja voimakas tuuli heitä miellyttänyt. Nyt on edessä treeniviikko ennen Rauman MMiä.

1 kommentti:

  1. Hyvä Kalle! :D Löysin sun blogin ja jäänkin seuraamaan. Olen ihan samaa mieltä, että tuo saavi -vertaus on todenperäisempi kuin ämpäri. En ole niin kovassa kelissä koskaan ollutkaan kahta päivää peräkkäin. Kyllä otti voimille ja merivettä tuli "juotua" aikalailla. Mutta eipä vaan luovutettu kumpikaan ja veneetkin pysyi ehjinä, hyvä me! :D

    VastaaPoista