tiistai 3. marraskuuta 2015

VALAS JA CAFE MEXICANA

02ma 11 2015 Valaantähystysseilaus ja illallinen Acaymossa
Olin tarjonnut seilausreissumahdollisuutta Niemisille ja Jäpölöille. Se toteutettiin kauniin maanantaipäivän aikana. Sääennuste lupaili aamupäivälle tuulta 4-5 m/s ja iltapäiväksi tyyntyvää. Yhdeltätoista valmistelimme Immigrantin purjehduskuntoon ja lähdimme merelle katsomaan lupaamiani lentokaloja, delfiinejä ja valaita.
Koko päivän näkyvyys oli niin selkeä, että Teneriffan Teide näkyi hienosti. Tuulta oli mukavasti ja saimme ison ylös kolmannella yrittämällä. Ongelmana olivat nostimet, jotka olin asentanut asumista rauhoittamaan hakkaamattomaan tilaan.
Tuuli oli ennusteen mukainen ja saimme seilata keltanokkaliitäjien tavoin sulavasti. Onneksi aaltoennuste 1,8 metriä, ei toteutunut, vaan oli puolen metrin luokkaa. Kymmenen delfiiniä uiskenteli ja osa niistä teki hauskoja pystyhyppyjä viidenkymmenen metrin päässä veneestä. Paluumatkalla näimme komean valaan, joka suihkutteli vettä kiertäen veneemme rauhoittavan kaukaa. Yhdessä kuvassa valaan selkäevän takana näkyy valkoinen alue. Saako siitä tunnistettua valaslajin? Pitää hankkia kaloja ja valaita käsittelevä kuvasto. Niitä myydään sukellustarvikeliikkeissä.
Nautimme matkan aikana sämpylät, toiset puolikkaat kahvien kera. Luonikkaan rupattelun merkeissä seilasimme kymmenen mailia ulos ja käännyimme tuulen tiltattua. Marja-Leena bongasi lentokalan, joka teki neljänkymmenen metrin lennon. Maarittia jäi harmittamaan, kun hän ei sitä loppujen lopuksikaan nähnyt. Bongauspisteet kolmelle. Vaihdoimme Oopeen kanssa keittiölavuaarin vesihanat. Vähän aikaa Oopee aprikoi ryhtyäkkö moiseen työhön, kun kyseessä ei ole Oraksen hanat. Kun selvensin, ettei heillä ole tarjota vastaavaa, niin hän tarttui innolla työhön. Olimme seitsemässä tunnissa tehneet 20 mailin seilauksen. Se vastaa Raumanmerellä avomerellä olevan Rauman majakan kiertoa. Vähän ovat maisemat erilaiset, täällä katselimme kaukaa rannan turistikeskuksia. Marja-Leena sai niistä täydet pisteet, osoittaessaan Puerto Ricon sijainnin. Tyylikkään pakituksen jälkeen nautimme rantautumisjuomana sangriaa. Jäin selvittelemään alusta, kun raumalaisseilorit lähtivät hotellilleen suihkuihin ja vaihtamaan pitkää päälle, menimme Pueblo Mogánin Acaymoon illalliaselle.
Loki 01ma 11 2015: Gasteina Maarit, Marja-Leena, Jari ja Oopee. 1135 Puerto de Mogán- , log 6544 , Mh2211,4 / Delfiinejä kymmenkunta / Keltanokkaliitäjiä / 1530 Valas / 1605 moottori käyntiin ja takaisin, distance 10,1nM / Lentokala / 1820 - Puerto de Mogán, log 6565 / 21nM , Mh 2214,3 / 2,9h.
Menomatkalla totesin taksikuskilla olevan aivan samanlainen kuiva yskä kuin minullakin. Annoin näytteen ja sanoin hänelle rintaani taputtaen, että kärsimme molemmat Afrikan pölytaudista. Ramón naurahti ja oli samaa mieltä diagnoosista. Acaymo GrilliRavintolan sekasikiö sisustus ei enää häiritse minua tietäessäni, että voin viedä ystäväni takuuvarmojen liharuokien pariin. Nytkin kaikki olivat tyytyväisiä annoksiinsa. Naiset tyytyivät perinteisempiin jälkiruokiin, me miehet nautimme liekehtivät Cafe Mexicanat. Kiitos Maarit, Marja-Leena, Jari ja Oopee, teidän kanssanne oli mukava vaeltaa ja seilata ja teitä oli helppo opastaa alueen ravintolatarjontaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti