torstai 18. helmikuuta 2016

LISÄÄ GOFIOTA

18to 02 2016 sy Immigrant, Muelle Deportivo, Las Palmas.
Lääkekuuri pakottaa minut tekemään vuorokaudessa aterian, kun tropit tulee ottaa ruokailun yhteydessä. samanaikaisesti Kanarian saarilla on kurjat kelit, enkä ole suoriutunut suuremmin ulos- en kauppaankaan. Taas huomenna pitäisi mennä, siis mañana. No olen ottanut italialaisen systeemin – tehdään siitä mitä kaapeista löytyy. Minulla on helpompi kun ei ole kuin yksi kaappi. Eilen ja tänään löysin ainekset ja inspiroin Gofio-sipuli-mejionekset. Eilisenä sipulien pehmittäjänä toimi sangria, joka antoi hieman punakkaa väriä paistokseen. Kuvasta saatte selvän aineksista, Gofion olen pistänyt murukahvipurkkiin, kun Gomeralla pussi putosi kädestäni ja jouduin kaapimaan osan Immigrantin lattialta. Valkopilkkuisessa purkissa on kotitekoinen tomaatti-chilli sekoitus.
Valmistusohje: Kuorija viipaloi iso sipuli ja pistä paistinpannulle runsaassa oliiviöljyssä pehmenemään ja annan makeutta hunajalla. Valkosipulin kynnet kannattaa lisätä vasta viiden minuutin paistoksen jälkeen, jotta ne jäävät aldenteksi omaten hyvän purutuntuman. Lisää sangria, nyt maanantaina lisäsin oluen sangrian puutteessa. Mausta suolalla, sitruunalla ja tomaatti-chilillä. Suurusta Gofiolla. Aivan lopuksi lisää mejionekset, siis sinisimpukat minuutiksi.
Tänään olutmausteisen sipulimejioneksen tein Gofio- piirakaksi. Kyllä tuo Sangria maistui paremmalta pehmittäjänä. Iltaisin valmistan paistinpannulla lastalla painaen juusto-kinkku-alioli-bocadilloksen, siis täyteleivän. Eilen lisäsin siihen pari valkosipulin kynttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti