sunnuntai 18. joulukuuta 2016

NAVEGANDO POR LAS ISLAS CANARIAS / Route 4

24to 11 2016 San Sebastian de la Gomera – San Miguel de Tenerife
Torstaiaamulla aamupalan ja suihkujen jälkeen veneen varustelua lähtökuntoon. kippari kävi maksamassa satamamaksun kahdelta vuokaudelta 8(á 22,08€) ja tarkastamassa vuokra-auton avaimen löytyneen. Tyttö totesi kaiken olevan kunnossa ja niin sain synninpäästön väistötilanteessa sivupeiliin tulleesta pienestä naarmuuntumisesta. Irtautuminen sormiponttonista sujui hyvin, eikä vierellä ollut laskuluiska tuottanut suurempia murheita. Aallonmurtajan jälkeen nostimme isopurjeen toppiin ja avasimme rullajenuaa kakkoseksi. Nyt kaverini saivat ruorituntumaa seilauksesta Immigrantilla. Hellän käden, kolmisormi kosketusta siinä tarvitaan ja se tuntui melkein löytyvän molemmilta. Teide oli koko päivän näkyvissä ja hallitsi horisonttia. Molemmissa päissä delfiiniparvet tulivat tervehtimään Immigrantia.
Tuuli vaihteli odotuksen mukaisesti, kun tulimme Teneriffan rannan tuntumaan tuuliputkeen, samalla aallot kasvoivat mitassaan, mutta ne olivat mielenkiintoisia ja hyvin ajettavia. Teneriffan eteläkärjessä oli tyven alue ja otimme etuseilin sisään ja käynnistimme Volvon. Menimme vastaiseen viimeiset kymmenen mailia moottori isopurjeen apuna. Laskimme isopurjeen pari mailia ennen satamaan ajoa. Leparit pistimme ajettuamme sinänsä kapeasta aukosta sisään san Miguelin satamaan. Huudeltuani VHFään saimme ohjauksen sormiponttonipaikkaan C-laiturissa kello ollessa 1630. Laitureilla ei ollut vettä, joten jouduimme tyytymään vain rantautumisrommien nautiskeluun veneenpesun asemasta. Suihkujen jälkeen koetimme löytää kunnollisen ravintolan San Miguelin turistikylästä. Ei onnistunut.
Loki: 24to 11 2016. 1132 San Sebastian, log 7300Nm, Mh 2329,1. 1140 Iso täytenä, rulla 70%. Delfiint. 1400 etuseili sisään, moottori päälle 7314. Iso alas 2Nm ennen San Miguelia. Delfiinit. 1630 San Miguel de Tenerife, log 7328/28nM. Mh 2331,8 /2,7h

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti