sunnuntai 25. joulukuuta 2016

NAVEGANDO POR LAS ISLAS CANARIAS / Route 5

26la 11 2016 Jorman lähtö. Seilaus San Miguel – Santa Cruz de Tenerife
Perjantaipäivä meni autoillessa kaksikin kertaa Los Americasiin. Päivällä haimme tuulen suojaista auringonottopaikkaa, tuloksettomasti. Illalla söimme Los Americasin parhaassa paikassa, Las Rosas, GOMERO 1. Se on todellakin paikalliskulttuurinen ruokapaikka, jossa asiakkaita riittää ja tapahtuu. Me kaikki suosittelemme sitä herkullisen mukavana, äänimaailmaltaan koettavana.
Lauantaina heitimme ensimmäisen lähtijän lentokentälle 0930. Olimme juonineet niin, että Jorma lähti Teneriffalta, jottemme joutuneet puskemaan otsa rypyssä Gran Canarialle ja näin meille jäi enemmän aikaa kolmannenkin saaren tutustumiseen. Aamu oli paikoin tummanpuhuva.
Samanaikaisesti, kun Jorman kone nousi läheiseltä kentältä, irtauduimme San Miguelin laiturista. Olimme joutuneet jonottamaan satamamaksun (a´17,24€) suorittamisessa puolisen tuntia. Tämä osuus reitistä on perinteisesti koneajoa vastaiseen ja kuuden tunnin ajon jälkeen saamme paremman suunnan seilataksemme Gran Canarian pohjoiskärkeen. Timon ohjatessa tein tutkimusretken vuotokohdan selvittämiseksi. Kävin mielessäni läpi kaikki toimet, joita olin tehnyt telakitumisen aikana. Silloin muistin korkin poiston sitlooran poistoputkesta ja sen sulkuventtiilin notkistamisen. Kömmin pistopunkkaan ja koetin kädellä venttiilin juurta. Se ja pohja perään päin olivat kuivat, mutta jostain ruiskahteli vettä kämmenselälle. Kohdistin sen äänenvaimentimen päätyyn. kuvattuani kohdan saatoin tyytyväisenä tarjota Timolle kello kahdentoista oluet vuotokohdan löytymisen kunniaksi. Tuli säästöä, kun tuo osui juuri lakisääteiseen puolenpäivän aikaan. Saimme hyvän paikan tutussa ponttonissa. Söimme veneellä, emmekä lähteneet tutustumaan Santa Cruzin kaupunkiin, sen verran on tämä kolmen miehen matkailu väsyttänyt.
Loki 26la 11 2016: 1137 San Miguel de Tenerife, irti laiturista, Log 7328, Mh 2331,8. 1147 leparin haun jälkeen ulos aallonmurtajasta. 1200 cervezas onnistuneen tutkimuksen paljastettua vuodon syyksi äänenvaimentimessa olevaksi reiäksi. Vaihtelevaa tuulta vastaiseen osittain tuuliputkessa. 1740 Santa Cruz de Tenerife, Log 7364 / 36nM. Mh 2338,4 / 6,6h, satamamaksu 17,24 €.

1 kommentti:

  1. Tuo äänenvaimentimen pönttö kannattaa kyllä vaihtaa mahdollisimman pian. Itsellä oli samanlainen edellisessä veneessä ja nuo hst-päätykappaleet ovat aivan naurettavan ohutta peltiä. Oli syöpynyt tinapaperin ohueksi ja päätti tietenkin revetä kunnolla peukalon kokoiseksi reijäksi Gullkronan selällä erään marraskuun alkupäivinä. Keskellä selkää alkoi nälkä vaivaamaan ja ajattelin mennä laittamaan pari voileipää mutta silloin tuli kiire. Vesi oli jo turkkilevyjen päällä ja suolaista. Nälkä unohtui siihen seuraavaksi 8 tunniksi kun ei vuotokohtaa löytynyt eikä pilssipumppu alentanut vedentasoa. Tyhmälläkään ei käynyt mielessäkään, että saattaisi olla äänenvaimennin ja jäähdytysvettä. Ämpärien, käsipumpun ja pilssipumpun yhteistyöllä nilkuttaen Helsingholmin matalaan laituripäähän ja löytyihän se vika viimein ja tuli äänenvaimennin korvattua 50 millisellä vesiputkenpätkällä. Kyllä maistui Andersin tarjoama sauna iltamyöhällä 8 tunnin rupeaman jälkeen.
    Terveisin Kenneth Konoi

    VastaaPoista