perjantai 16. lokakuuta 2009

FUKSIKASTE JA OUTOLINTU FUNCHALISSA

14ke 10 09 Funchalissa

Pensamot leikkivät kaksi päivää turistia ennen kotiinpaluutaan. Kävin aamulla tullissa ja satamatoimistossa selvittämässä muodollisuudet. Pääsemme siirtymään huomenna ponttoonilaituriin. Näin oli luvattu Seilin väellekin, mutta kun tanskalaiset pesivät vaan ja aina vaan pyykkiään, niin odotus jatkui ankkurissa satamalahdella. Kävin kaupungissa hakemassa vihanneshöyrystimen, taas oli piirustustaidosta apua. Selvittelin WiFi USB –tikun mystiikkaa. Saimme iltapäivällä kyljellemme tanskalaisveneen. Jo kaupungilla kulkiessani havaitsin opiskelijoiden kerääntyvän suuriksi ryhmiksi ja kuudelta alkoi kuulua rytmikäs musiikki ja kulkue saapui halki kaupungin rantaan. Oli meneillään toisenlainen Fuksikaste lokakuussa. Seurasin sitä vesi-ilottelua ja mietin kotimaan vastaavia tilaisuuksia syysiltana.



Illalla Pensamoiden tultua lähdin yksin illalliselle, joka tyrehtyi kuitenkin veneellä syötyyn leipään. Käppäilin pitkin katuja, kujia ja puistoja ja totesin Funchalin kaksinaisuuden. Siistit kadut, joita pestiin iltakymmeneltä ja toisaalla puistoissa ja talojen sisäänkäynneissä nukkuivat vähempiosaiset.


15to 10 09

Kipparilta meni tämä päivä taas ponttonilaituriin siirtymistä odotellessa. Pensamot kävivät vaijerihissillä vuorilla ja tulivat kumipyöräkärryillä huimaa vauhtia alas sieltä. Olivat aivan haltioissaan. Säästin nämä riemut vielä siihen, kun Nea tulee myöhään huomenillalla. Outo lintu kävi visiitillä, pitänee laajentaa veneen lintukirjastoa, kun tätäkään ei löytynyt Euroopan linnuista. Vai liekö kyseessä joku häkkikarkulainen.



Kolmen maissa sain luvan siirtyä uudelle paikalle, Ponttooniin B. Tanskalaiset eivät olleet veneessään, joten tointa riitti valmistellessa keskipaikalta lähdön. Onneksi kanadalaisista veljeksistä toinen tuli juuri sopivasti ja herätti sisällä nukkuvan veljensä. Heille tuli valtaisa riita käsissään olevien köysien kanssa. Hyvä, etteivät vetäneet tanskalaisveneen peräköyttä peräsimeeni, niin hermona he olivat tilanteesta. Marineros ei ehtinyt missään vaiheessa mukaan kuvioon, vaikka lupasi tulla aivan kohta. Edessä olevan veneen kippari katseli ihaillen rauhallista toimintaani ja näytti kymppimerkin irtauduttuani välistä ja valmisteltuani veneen sormipaikkaan. Kävin hakemassa kaupungilta päivävarjoa. Gibraltarilla sinivalkoinen varjoni oli ilmeisesti lentänyt laiturille ja joku oli korjannut sen parempaan talteen. Pensamot olivat syöneet jo vuorilla, joten liityin kuudelta heidän pöytäänsä rantaravintolassa. Vielä he jaksoivat tehdä pienen lenkin ja kahdeksalta joimme Immigrantissa lähtösangriat. Heidän koneensa lähtee aamu kuudelta. Herätys klo 0200 ja taksilla kentälle. Martti oli vähän hermona saavatko he yöllä taksin. Kolmeen kertaan pakatut laukut nostettiin jo illalla hyvissä ajoin kannelle.

Ps. Tässä tulee siskolleni onnittelut näin Sirkan päivänä ja Jussille luettavaa, kun on sitä jo hartaasti odottanut.
.

3 kommenttia:

  1. Kalle valaise tietämätöntä, mitä tää tarkottaa:
    Niingo olet tavan nii mnuult saatta tul kotost raumangiält kirjottaessan, ans katto saaks se spanjalaise vivahte vuade sisäll.

    Sun takias tein blogspotiin tunnuksen et voin kommentoida haha. Näin muute sellasta unta, et sä olit paatin kans saharannalla!!

    t.elina o

    ps. oon teemun luokan kummioppilas. sitte ku tuut kotiin/näät teemuu siellä sano sille et sen pitää moikata mulle koulussa.

    VastaaPoista
  2. Moi Kalle,
    outolinnun kohdalla kotimaassakin loppuivat lintukirjat. Piti googlata ja työtä oli, että pääsi johtolangoille. Edessäsi on rikas lintumaailma Madeiralla ja Kanarialla! Minusta outolintu kuuluu Loistopeippoihin, joita on n. 120 lajia. Pääosa trooppisella vyöhykkeellä. Niille on tyypillistä punainen tai oranssi paksu nokka ja usein punertavat jalat. Laji on hyvin suosittu häkkilintu. Monet niistä ovat väritykseltään hyvin koreita. Kuvasi outolintu muistuttaa eniten eräitä Zeebrapeippoja. Todennäköisesti näet lisää loistopeippoihin kuuluvia erilaisia yksilöitä Madeiralla tai Kanarialla. Hyviä haviksia!

    T: Markku

    VastaaPoista
  3. Vastaus Elinalle:
    Pitkällä suomenkielellä: Olette varmaan huomanneet lukiessanne, että kirjoitan mielelläni äidinkielelläni, raumankielellä. Mahtaako tuo tuttu kieli saada espanjalaisen korostuksen matkani aikana.
    Ps. Toistaiseksi espanjalaisuus ei vaivaa.

    Nea on nyt vierelläni, joten palaute menee välittömästi ensi maanantaina Teemulle.

    VastaaPoista