maanantai 22. joulukuuta 2014

REYES MAGOS

21su 12 2014 Jouluostoksilla Las Palmasissa
Eilinen lauantaipäivä meni Rooveria ajaessa. Toimin ensin Renèn kuskina, kun menimme Aeropuerto de Gran Canarialle, hän istui naisensa kanssa takapenkillä ja toimin heidän säföörinään. Paluumatkalla istuimme Satun kanssa vuorostaan takana. Kävimme viemässä autonlainaajan ja matkapakaasit vierasvenesatamaan ja lähdimme Ikeaan ja HiperDinoon ostoksille. Myöhäisilta vierähti pitkälle Sailors Barissa ruokailun merkeissä. Tänään sunnuntaina lähdimme Playa de Canterasille ja jouluostoksille. Rannalla näimme surffaritonttuja – Joulu on todellakin jo ovella (vai ovela).
Canterasin rantaa kävellessä etsimme hyvää ateriontipaikkaa lukuisten ravintoloiden joukosta. Loppujen lopuksi päädyimme istumaan samaisen Paparazi ravintolan pöytään, missä olin nauttinut maistuvan Tagilatelle al nero di Sepia. Tilasin meille valkosipulileivät, jotka jo toivat esiin ravintolan ylivertaisuuden; vastaleivottu leipä, runsaasti valkosipulilla höystettyä öljyä ja rakuunaa. Pääruoiksi valitsin Ensalada di Montin; Paistettu vuohenjuusto oli saanut seurakseen salaattisekoituksen, vinagrette kastikkeella. Lisäksi mehukkaassa annoksessa oli kirsikkatomaatteja, pähkinöitä, avokadoa ja rusinoita. Toisena annoksena pöytäämme kannettiin kahdenkymmenen minuutin valmistusajan jälkeen Risotto al nero di Sepia. Aivan loistava ja sopivan mehukas musta risotto solahti alas mustekalojen ja rapujen kanssa, jotka oli uppopaistettu mielenkiintoiseen makeaan kuoreen. En ole koskaan syönyt näin maukasta risottoa. Ravintola Paparazin annokset kyllä maksavat saaren hintatason nähden kohtalasien paljon, mutta ruoka on ensiluokkaista ja palvelu erinomaista. Suosittelemme.
Satu seurasi pitkään playan tapahtumia lämmöstä nauttien kuitenkin tuulisessa paikassa, mittarin näyttäessä plus 24 astetta. Keräsimme rauhallisesti askeleita penikkataudin vaivaamatta kävellen rannan pohjoispäähän juomaan kahvit. Mennessämme El Corte Inglesiin ostamaan joulujuustot ja punkut täyttyi ostosreppu tällä matkalla yllättävillä löydöillä; Reyes Magosilla ja Led pöytävalaisimella sekä kaksilla kengillä ja kaikki nämä yhteishintaan alta 30 euroa. Halvalla saimme, vai mitä?
Inglesin tavaratalosta löytyivät joululiinat ja servetit ja 70% alennuksella olevat muutamat hyvät punaviinit sekä mm. Queso Manchego , sinihomejuusto ja vastajauhettua parmesaani, joka liittyy uuteen pastakehitelmääni. Las Palmas on pukeutunut Jouluvaloihin, joita on kiedottu palmujen ympärille. Valopallot muistuttavat erehdyttävästi Vihreitä Kuulia.
Kyllä niin paljon tontuttaa, kun Kolme Itämaan tietäjää, Reyes Magos, löytyi viiden vuoden etsimisen jälkeen ja aattoon on enää kolme yötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti