sunnuntai 14. joulukuuta 2014

TEIDE NÄKÖSÄLLÄ KOKO PÄIVÄN

11to 12 2014 San Miguel – Santa Cruz de Tenerife
Eilen vietetyn rauhallisen päivän jälkeen olimme valmiit heräämän uuteen päivään 0730 ja lähtemään seilaukselle Las Palmasiin. San Miguelista starttasimme 0825 syötyämme hyvän aamiaisen ja käytyämme maasellaisella. Tuulta ei ollut taaskaan alkuunsa ollenkaan. Luvassa on tälle päivälle heikkoa suunnaltaan vaihtelevaa tuulta. 0930 tuuli löysi sen verran puhtia, että saatoimme nostaa isopurjeen. Hetken päästä seilasimme iso täytenä ja jenua kakkosena. Yllättäen täällä vallitseva pohjoistuuli puhalsikin koillisidästä (ENE), pääsin pitkästä aikaa kryssimään. Suunta ja nopeus vaan olivat sellaiset, ettemme ehtisi ihmisten ajoissa Las Palmasiin ja niin teimme (1125) päätöksen kryssiä Santa Cruz de Tenerifalle, jonne ennättäisimme jo neljän maissa. Kaksi delfiiniä kävi näyttäytymässä Vesalle ja uudelleen veneen ympärillä uiskentelin kahdenkymmenen pienen delfiinin parvi ja jouduin herättämään Vesan päivänokosilta, onneksi delfiinit tulivat vielä veneen luokse. Huutelin jo kaukaa kanavalla 09 marineroja ja saimme yhden tulemaan laiturille vastaan. Kiinnityimme sormi ponttoniin keula koti laituria. Väistelin satama-altaassa kaikenlaista ryjää, joka ilmeisesti tuli korjattavista öljynporaustorneista. Kiinnityimme isojen veneiden laituriin. Santa Cruz de Tenerife, Marina Santa Cruziin saavuimme 1600, Log 5680 /43nM, ajettuamme moottorilla 4,3 tunnin ajan.
Satamatoimistossa oli tuttu nainen ja homma sujui leikitellen, maksoin satamamaksun 20,45 €. Suihkujen ja täkinpesun ja vilpoisten suihkujen jälkeen otimme laivaterminaalilta taksin ja ajoimme Calle la Norialle - PikkuPariisi ravintolakadulle, El Guachineche de Peter ravintolaan, nauttimaan merenantimista ja suolaperunoista. Keskustelu suuntautui ajoittain delfiineihin ja Teideen, joka näkyi koko päivän komeasti.
Loki: 11to 12 2014, San Miguel 0825 / 0930 iso täytenä ja jenua kakkosena, kryssiä /1600 Santa Cruz de Tenerife 1600, Log 5680 /43nM, moottori 4,3h

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti