lauantai 25. huhtikuuta 2015

KAKS HYVI ERILAIST SHOWT

24pe 04 2015 Las Palmas G.C Club Marítimo Varadero, FIESTA SEVILLANA
Eilen perjantai-iltana Club Varaderolla oli Fiesta Sevillana. Tulin hyvissä ajoin varaamaan paikat Järvisille ja itselleni. Jokin oli pettänyt viestin kulussa, kun ystäviäni ei näkynyt koko iltana. No eivät he paljotta menettäneet, tai? Pikkuhiljaa kymmentä kohti sisään purjehti upeissa espanjalaiskansallispuvuissa toinen toistaan varttuneempi Siñorita. Puvut kylläkin oli melkein kaikilla tehty parikymmentä vuotta ja -kiloa sitten. Piukeaa oli, mutta kun jalka alkoi kopista, niin harmittelin, ettei minulla ollut VeliPekan soitinta mukanani. Pekka kun soitti Rauman Lyseon orkesterissa kastanjetteja ja käveli kädet taskussa lavalle. Entisenä diplomitanssijana (kuin ni entisen?) rohkaistuin ennen puoltayötä ja hain yhtä kaunotarta boleron tapaiseen tanssiin. Jouduin pyytämään hänen mieheltään luva. Lupa heltisi, kun kerroin olevani Carlos Finlandése. Ei siitä bolerosta sitten tuon enempää. ******************************************************************************************** Tänään jatkoin ateriointia Pasta Napolitanan merkeissä. Vähän oli päässyt maustumaan liikaa, mutta kokeilin ketsuppia (Markun ja Tian paatista tullutta, ei kuulu minun varusteisiini) ja sehän peittää alleen minkä tahansa maun. Kartalla oleva kaksisenttinen on paikassa minne Oleg Naydenov upposi. Sehän oli ensin hinattu Las Palmasista Fuerteventuran kylkeen ja ajelehti sieltä sitten Gran Canarian eteläpuolelle. Nyt öljyä alkaa olla kaikilla etelärannan biitseillä ja sitä on havaittu jo Teneriffalla ja La Palman lähettyvillä.
*************************************************************************************************** 22su 03 2015 Las Palmas G.C. CLUB – TEATRO- CABARET, THE HOLE SHOW
Sunnuntaina 22.3.2015 olin jo epätoivoinen yskäni ja kurkkukipuni kanssa. Vaikka minun piti vielä mennä varsinaisesti kiertelemään venemessujen osastot, niin keskityin illan Cabaret esitykseen, johon olin ostanut lipun netissä. Harjoittelin tarkasti osoitteen (Carpa en Avenida Escaleritas cientos cincuenta), mutta taksikuski ei vaan löytänyt paikkaa. Hän meinasi jättää minut pari kertaa aiemmin pois ja sanoi, ettei 150 olekaan. No minun olisi pitänyt käydä sanakirjalla parinkin asian vuoksi, tuo Carpa siis tarkoittaa telttaa. Heti kun showpaikka tuli näkyviin saatoin sanoa kuskille olevamme perillä. Toiseksi asuvalintani ei osunut aivan oikeaan, tuhdin takin alla oleva t-paita ei ollut riittävä telttaan ja Musto taas liikaakin. Olin ottanut kaksipesäisellä Hyundaillani kuvan lipusta, varsinkin sen viivakoodista. Kännykkäkamerani kuvan laatu ei täyttänyt lukulaitteen kriteerejä. Onneksi sain lippuluukulta sähköpostivaraukseni pohjalta paperitulosteen lipuksi. Iluhan totesi, että tosimies matkustaa vaikka lautasliinalla (London lentokenttä marraskuussa, kun olin hukannut boaringpassini). VRn junaan pääsin sentään kamerallani, nyt en halunnut ottaa kameraa turhaan mukaani.
Melkein kaikki muut The Hole Show - Cabaretin näyttelijät olivat vaihtuneet, paitsi pääosanesittäjä valkoinen hiiri. Sen kolon ympärillä koko teatteriesitys pyöri. Minulla oli ykköspöydässä paikka numero yksi ja olin aitiopaikalla liikaakin. Naispääosan esittäjä otti minut heti tarkkailuun ja pitkän sanallisen flirttituokion jälkeen kerroin divalle olevani finlandese, ja siksi en aivan kaikkea ymmärtänyt. Sain laukusta korvilleni, arvasin sen kuuluvan osaani, ja osasin eläytyä kuuluvasti siihen ja seuraaviin iskuihin. Loistava esitys, varsinkin trapetsiosuudet olivat huimia. Suosittelen paikkoja keskeisimmissä pöydissä. Nyt tuli ruotsalaistuntuma, kun katseli osan aikaa esiintyjien pakaroita takaapäin (mitäs niiden naisten pyllyistä, mutta kun miesten fragin takamus oli auki). Ps. Voiko pakaroita katsoa edestäpäin?
Telttashown jälkeen istahdin taksiin ja keskustelin asiantuntevasti kuskin kanssa espanjalaisesta jalkapallosta. Lopulta hän kysyi, ettenkö olekaan paikallinen. Sain toista euroa alennusta matkasta, kun kannustin voimakkaasti Barçaa sen tehdessä maalin. Olin aikeissa mennä Sailors Bariin katsomaan matsin lopun, mutta kun näin Sailorsin Pepito-isännän ja kokin istuvan naapuribaarissa parkkeerasin minulle uuteen paikkaan. Kärkiottelu Barça – Real Madrid päättyi Barcelonan voittoon 2-1. Hyvä ja kiihkeä ottelu taas näiden huippujoukkueiden välillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti